Diyarbakır - Mardin Karayolu'nda askeri araca saldırı. » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 20:04

Diyarbakır – Mardin Karayolu’nda askeri araca saldırı.

Diyarbakır – Mardin Karayolu’nda askeri araca saldırı.
Son Güncelleme :

14 Ekim 2016 - 13:08

Son dakika gelişmesi… Teröristler, Diyarbakır – Mardin Karayolu’nda askeri aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcı patlattı, 3 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı

Mardin-Diyarbakır karayolunda askeri aracın geçişi sırasında daha önceden teröristler tarafından döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu, ilk bilgilere göre 3 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

HAİN TUZAK: 3 ŞEHİT, 3 YARALI

Edinilen bilgiye göre olay, Mardin-Diyarbakır karayolu Sultan Şehmus ile Gürpınar yolu Sürgücü mevkiinde meydana geldi. Askeri aracın geçişi sırasında teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu araçta bulunan 3 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Yaralı askerler bölgeye sevk edilen ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı..

KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Bombalı saldırı nedeniyle Mardin-Diyarbakır karayolu ulaşıma kapandı.

Saldırı sonrasında kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

HAİNLER PEŞ PEŞE SALDIRDI

Bugün PKK’lı teröristlerin, yola döşedikleri el yapımı patlayıcıları patlatması sonucu ilk belirlemelere göre Hakkari’de 4, Van’da ise 2’si ağır 8 asker yaralandı. Adıyaman’da da bir grup PKK’lı terörist ile güvenlik güçleri arasında kırsal alanda çatışma çıktı, bir asker yaralandı. Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’ndeki Bayır Jandarma Karakolu’na ise bu sabah saatlerinde bir grup PKK’lı terörist tarafından taciz ateşi açıldı. Güvenlik güçlerinin karşı ateşi üzerine kısa süreli çatışma çıktı.

 

Kaynak: http://www.haberler.com/son-dakika-diyarbakir-mardin-karayolu-nda-8856887-haberi/

233

 

 

YORUM YAP