Çetnikleşen Boşnak Şarkıcı... Boşnakların Gönlündeydi.. » Boşnak HaberBoşnak Haber

27 Nisan 2024 - 04:04

Çetnikleşen Boşnak Şarkıcı… Boşnakların Gönlündeydi..

Çetnikleşen Boşnak Şarkıcı… Boşnakların Gönlündeydi..
Son Güncelleme :

20 Aralık 2023 - 23:03

KARGA BİLE KENDİNE YAPILMIŞ KÖTÜLÜĞÜ ASLA UNUTMAZKEN BOŞNAKLAR NEDEN UNUTUYOR ?
 
■ Şarkıcı Lepa Brena: 1993’te Boşnaklara soykırım yapmış Bosnalı Sırp.Ordusu’nun çetnik askerleri ile …
■ Şarkıcı Lepa Brena: 2023’te Boşnaklara soykırım yapmış Bosnalı Sırp Ordusu’nun 1425 gün kuşatma altında tuttuğu ve 1601 çocuğun içinde olduğu 11.546 insanın öldürüldüğü Saraybosna’yı ziyaret ettiği gün bir takım ruhsuz Saraybosnalılar ile …
 
Kim bu faşist Sırp çetnik bayan ?
Gerçek adı Fahreta Yahiç 1963 Bosna Hersek Brçko şehri doğumlu, Boşnak İfeta Yahiç ve Adil Yahiç’in kızı. Sahnedeki ismi Lepa Brena. Eski Yugoslavya ve şimdiki Sırbistan’ın en tanınmış pop şarkıcısı. Boşnak bir ailenin çocuğu olmasına rağmen, Boşnaklara her türlü savaş ve insanlık suçu işlemiş aşırı milliyetçi Sırp faşist çetnikleri destekleyen biri.
Sorun Lepa Brena değil. Lepa Brena, Nemanya Kusturica ve Boşnak Ordusuna karşı Sırpların yanında savaşmış Fikret Abdiç gibileri çok var. Hem de her yerde, sadece Bosna Hersek ve Sancak’ta değil, Türkiye’de de Boşnak kökenlilerin yaşadığı semtlerde varlar. Sorun Boşnakların kendilerine yapılan soykırım dahil korkunç kötülükleri unutuyor olmaları !?
Bir 1 kişi ve yazı görseli olabilir
Maalesef Boşnaklara yapılan kötülükleri Boşnak Kültür ve tarihini yaşatmak ve tanıtmak çerçevesinde unutturmamak için çalışmalar ve etkinlikler yapmaları tüzüklerinde olan Türkiye’deki bazı dernekler de buna amiyane tabirle çanak tutuyor ?!
MAALESEF ÇETNİKLER TÜRKİYE’DE CİRİT ATIYOR, NERDE İSE KIRMZI HALILARLA KARŞILANIYOR …
 
Bir 5 kişi ve şunu diyen bir yazı 'AEO DON'T KILL İzmir, IBE festivalde çetnik selamı veren Sırp gençler' görseli olabilir
NUSRET SANCAKLI 

YORUM YAP