Bulgaristan Türkü Sanatçımızı Tanıyalım... » Boşnak HaberBoşnak Haber

19 Nisan 2024 - 18:34

Bulgaristan Türkü Sanatçımızı Tanıyalım…

Bulgaristan Türkü Sanatçımızı Tanıyalım…
Son Güncelleme :

03 Kasım 2022 - 21:50

Şoray Uzun, 9 Haziran 1967 tarihinde Bulgaristan’ın Razgrad şehrinde dünyaya gelmiştir. Bulgar zulmünden kaçmak için ailesiyle birlikte 5 yaşındayken 1972 yılında Adana’ya göç etmiştir. Adana’nın Yavuzlar Mahallesi’nde büyüyen Şoray Uzun’un adı; Annesi ona hamileyken, babası Türkan Şoray’ın bir filmini izledikten sonra “Kızım olursa adını Türkan, oğlum olursa da Şoray koyacağım.” diyerek koymuş ve böylece Şoray olarak kalmış.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezundur. Üniversitenin Radyo-TV Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamlayan Soray Uzun, bir dönem polis muhabirliği yaptı. Bir dönem de bir alışveriş merkezinde güvenlik görevlisi olarak çalışmış, dizi film ve tiyatro oyunculuğu yapmıştır.
Kameralar karşısına ilk kez 1987 yılında yayınlanan Belene dizisiyle geçen Şoray Uzun; Seksenler dizisinde canlandırdığı Ahmet karakteriyle tanınmaktadır. Bir dönem “Şoray Uzun Yolda” adlı, eğlence programında sunuculuk yapan Uzun, son olarak Ev Yapımı dizisinde rol almıştır.
Elçin Uzun ile evli olan sanatçının 2 erkek çocuğu vardır.

YORUM YAP