Bosna'nın Tek Flamenko Gitar Sanatçısı » Boşnak HaberBoşnak Haber

29 Nisan 2024 - 19:01

Bosna’nın Tek Flamenko Gitar Sanatçısı

Bosna’nın Tek Flamenko Gitar Sanatçısı
Son Güncelleme :

10 Şubat 2017 - 14:39

Zeynep Işıl Hamziç  Boşnak Medya

Tüm Balkanlar ve Avrupa’da tanınmış Novi pazarlı doğumlu ünlü Gitar sanatçısı Mirza Redzepagic kimdir kendisini tanıyalım:

Mirza Redzepagic ,Saraybosna Gitar Dörtlüsünün kurucularındandır.Mirza ayrıca Balkan ülkeleri için AEGF proförü ve temsilcisidir.(Asociación Española de Guitarra Flamenca)

Halihazırda Saraybosna Müzik akedemisinde öğretmenlik yapmak ta evli ve 5 yaşında bir kız çocuk babası.

Mirza 10 yaşındayken Yeni pazarda düzenlenen bir yetenek yarışmasında ilk konserini vererek büyük bir yetenek olarak derece alır.

Önce ülke çapında daha sonrada yurtdışında konserler vererek yarışmalara katılıp 2006 yılında da Sarajevo Müzik Akedemis’inde  Prof.olan Alexander dan eğitim almaya başlıyor.Ardından Viyanada ki bir profesörün daveti ile de Avusturya’da ardından Sırbistan ,Bosna,Macaristan da konserler veriyor.

Sonrasında Bosnalı Caz müzisyeni Sinan Alimanovic ile ders müziği dersleri okuyarak Rock,Blues,Caz,Dünya müziği ve geleneksel Balkan müziklerinde kendini geliştirip Tiyatro oyunları için müzik besteliyor. 

Bir sohpetinde” İnsanlar sanatla uğraşırsa kendine döner ve kişi sağlam bir psikolojiye sahip olur dolayısı ile de toplumda sağlamlaşır“diye aktarıyor.

Kendisi bu yıl ayrıca Ekim ayında Zagrepte düzenlenecek olan Sufi müzik ve Flemenko müzik festivaline katılacaktır tüm sanat severleri davet ediyor.

 

YORUM YAP