Boşnaklar Yerel Seçimden Memnun » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 11:12

Boşnaklar Yerel Seçimden Memnun

Boşnaklar Yerel Seçimden Memnun
Son Güncelleme :

10 Kasım 2016 - 16:27

Bosna Hersek’te yaşayan Boşnakları temsil eden en büyük siyasi parti konumundaki SDA’nın Genel Başkanı İzetbegovic, 2 Ekim’de yapılan yerel seçimin sonuçlarını ‘tarihi başarı’ olarak nitelendirdi.

Bosna Hersek’teki Boşnak nüfusu temsil eden en büyük siyasi parti konumundaki Demokratik Eylem Partisinin (SDA) Genel Başkanı ve Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic, 2 Ekim’de yapılan yerel seçimin sonuçlarını ‘tarihi başarı’ olarak nitelendirdi.

İzetbegovic, başkent Saraybosna’daki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi, seçimi kazanan belediye başkanlarını kamuoyuna tanıttı.

Ülkedeki bir diğer önemli Boşnak partisi Daha İyi Gelecek Birliği (SBB) ile yaptıkları seçim öncesi ittifakın, çok sayıda belediyede ipi göğüslediğine işaret eden İzetbegovic, partisinin 2 Ekim’deki seçimde tarihi bir başarıya imza attığını söyledi.

İzetbegovic, SDA’nın böyle başarılı sonuçları partinin kurucusu merhum Aliya İzetbegovic döneminden beri almadığına işaret ederek yine de Srebrenitsa’da Boşnak aday Camil Durakovic’in seçimi kazanamamasının bu tarihi başarıya gölge düşürebileceğini belirtti.

Durakovic’in yeniden Srebrenitsa Belediye Başkanlığına seçilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden İzetbegovic, Sırpların bu seçimde adil ve yasal olmayan yollara başvurarak Durakovic’in oy kaybetmesine neden olduklarını savundu.

İzetbegovic, SDA-SBB ittifakının, seçimin iptal edildiği Stolac şehri hariç, 317 bin oy aldığına dikkati çekerek aldıkları oy sayısının hem Bosna Hersek Federasyonu (FBİH) ve Sırp Cumhuriyeti’nde (RS), hem de Brcko Özerk Bölgesi’nde geçen seçime nazaran arttığını söyledi.

Saraybosna Kantonu’nda elde ettikleri başarının çok önemli olduğunun altını çizen İzetbegovic, ‘SDA’nın, Bosna Hersek’in en güçlü siyasi partisi olduğunu da kanıtladık.’ ifadelerini kullandı.

– 32 belediyede kazandı

Bosna Hersek’te 2 Ekim’de yapılan yerel seçimin resmi sonuçlara göre, SDA-SBB ittifakı, ülkede genelinde 32 belediyede seçimi kazanarak en çok belediye başkanı çıkaran siyasi oluşum oldu.

SDA-SBB ittifakını 31 belediyede seçimi kazanan Sırp Bağımsız Sosyal Demokratlar Birliği (SNSD) ve 16 belediyede kazanan Hırvat Demokratik Birliği (HDZ) izledi.

 

Kaynak: http://beyazgazete.com/haber/2016/11/10/bosnaklar-yerel-secimden-memnun-3558605.html

12

YORUM YAP