Boşnak Medya Uluslararası Alija Sempozyumunda » Boşnak HaberBoşnak Haber

24 Nisan 2024 - 23:10

Boşnak Medya Uluslararası Alija Sempozyumunda

Boşnak Medya Uluslararası Alija Sempozyumunda
Son Güncelleme :

20 Ekim 2017 - 22:04

Haber: Zeynep Işıl Hamziç  Boşnak Medya 

Bursa Boşnak Medya Temsilcimiz  Özkan Sağlam bey’in de katıldığı “Alija” Sempozyumuna  Bursa’dan ve Bosna’dan büyük katılım gerçekleşti.

Uluslararası Alija Düşünce Derneği’nin düzenlemiş olduğu ve Başkanı Ahmet Sert beyinde katıldığı Bursa Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde  gerçekleşen 1. sempozyumun 1.oturumunda Alija’nın hayatı ve İslam dünyasındaki yeri ve öneminden bahsedildi.Zaman zaman duygusal anlarında yaşandığı Alija İzetbegoviç’in anılarında anlatıldığı sempozyumda Bosna’dan gelen profesörler Türk Halkı ile Boşnak Halkının kardeşliğini vurgulayan konuşmalar yaptı.

 
Boşnak Medya Bursa Temsilcimiz Özkan Sağlam beyin dinleyici olarak katıldığı oturumda Alija İzetbegoviç’in hayatının ve İslam dünyasındaki yerinin anlatılması ile birlikte beni ve Bursa halkının kalbimizde büyük tesir bırakmasına sebep olan Prof.Dr Tarık beyin konuşması oldu dedi.

Prof. Dr Tarık Obraliç konuşmasında;

Bosna’da ki her Boşnağın evi sizin evinizdir ,her Boşnağın bahçesi sizin bahçenizdir, Türkiye’den Bosna’ya gelmek isteyen kim olursa tüm Boşnakların evlerinin kapıları sonuna kadar açıktır diyerek izleyicilerden büyük alkış aldı ve duygu dolu anlar yaşandı.

Sempozyumun 2. oturumu ise yarın 21 Ekim 2017 de 10:30 -12:00 öğle arasından sonra 13:00 -15:00 Merinoz Göç Tarihi Müzesinde devam edecektir.

 
 

YORUM YAP