Bosna Savaşının Yaşlı Kahramanı Nusret Şişiç » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Mart 2024 - 05:00

Bosna Savaşının Yaşlı Kahramanı Nusret Şişiç

Bosna Savaşının Yaşlı Kahramanı Nusret Şişiç
Son Güncelleme :

05 Mart 2023 - 19:38

1992-1995 BOSNA HERSEK KURTULUŞ VE BAĞIMSIZLIK SAVAŞI HATIRASI …
Cesur yürekli, yaşlı delikanlının hikayesi. neustrašivi “mladić” hrabrog srca
Bosna Hersek savunması simgelerinden biri olan Nusret Şişiç dede.
 
Soykırım ordusu Sırp ve Karadağlı çetniklere karşı Sararaybosna direnişinin ilk örgütleyicilerinden biri, daha sonra Saraybosna’yı kurtaracak olan Pretis’ten yüzlerce el bombası çıkarıp Boşnak tarafına aktaran, Saraybosna savunmasının en yaşlı savunuculardan biri olan 1934 doğumlu Nusret Dedo, lehrin sembolü olmuştu.
 
Merhum Nusret Şişiç Dedo ile ilgili bazı hatıralar:
Emekli olan bu zanaatkar, 1996 yılında Saraybosna Bölgesel Savunma Karargahı’nın bir üyesi olarak, savunmadaki büyük başarılarından dolayı Bosna Hersek Kurtuluş ve Bağımsızlık Savaşı’nın şetef madalyası olan “Altın Zambak” savaş ödülü verilmişti.
 
4 Haziran 1996 Salı akşamı, “Yarın imparator olacağım” dedi. Ailesi onun ne demek istediğini biliyordu. 5 Haziran 1996 Çarşamba sabahı, 62 yaşında Saraybosna ve Bosna Hersek’in büyük efsanesi ahirete taşındı. Ruhu şad olsun …
U utorak, navečer, 4. juna 1996. godine je rekao: “Ja ću sutra biti car”. Rodbina je znala na šta misli. U srijedu, ujutro, 5. juna 1996. godine, u 62. godini života, na ahiret je preselila legenda Sarajeva i BiH.
 
 

YORUM YAP