Bosna Hersek'in en güzel 14 köyü » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Mart 2024 - 05:51

Bosna Hersek’in en güzel 14 köyü

Bosna Hersek’in en güzel 14 köyü
Son Güncelleme :

26 Aralık 2022 - 22:29

Bosna Hersek’in en güzel 14 köyü

Bosna Hersek’in farklı noktalarında insanların modern dünyanın yorucu ve yıpratıcı etkenlerinden uzak bir şekilde hayatlarını sürdürdüğü ve her biri tarihin farklı bir dönemine pencere açan destinasyonlar bulunuyor.

İşte Bosna Hersek’in ziyaret ettiğinizde bambaşka gerçekliklere adım atabileceğiniz birbirinden güzel köy ve beldeleri;

BLAGAJ, Mostar


Heybetli bir kayadan fışkıran Buna Nehri’nin berrak sularının yanında yer alan Blagaj, büyüleyici güzellikte dinlenmek için ruhani bir yerdir. Burası, Osmanlı döneminden kalma en iyi korunmuş Hersek mimarisini sunuyor. Blagaj’daki muhteşem tekke, bu destinasyonun en önemli noktasıdır.

MIJAKOVIĆI – BOBOVAC, Vareş Belediyesi

Eski kraliyet mevkii, Vareş dağlarının kalbinde yer almaktadır. Bobovac, Bosna Banlığı ve Bosna Krallığı’nın ortaçağ yönetiminin beşiği ve Kraliçe Katarina Kotromanic’in son yurdudur. Bugün bu alanda belki de en büyüleyici olan şey, ilham verici doğal mirastır. Bobovac, dağ ormanları ve kristal berraklığında su akıntılarıyla çevrili bir resifin üzerinde yer almaktadır.

BRATAČ, Nevesinje

Doğu Hersek bölgesinin gerçek bir gizli mücevheri olan Bratac, Nevesinje yaylasındaki tarihi mirasın – antik Roma kalıntıları, bir ortaçağ köprüsü ve daha çok Nevesinje Olimpiyatları olarak bilinen en eski geleneksel oyunlar gibi şaşırtıcı zenginliğini gözler önüne seriyor.

GUČA GORA, Travnik

Eski Bosna başkenti Travnik’in yukarısında bulunan Guca Gora köyü, dağcılar ve bisikletçiler için ideal bir yer haline geliyor. Guča Gora’nın en büyük cazibesi, 19. yüzyılın mimarisi tarzında inşa edilmiş ve Nobel ödüllü Ivo Andric tarafından sık sık ziyaret edilmiş Fransisken manastırıdır.

KRALJEVA SUTJESKA, Kakanj

 

Perun dağının kalbinde yer alan Kraljeva Sutjeska, Bosna Hersek’in ulusal anıtı olan Bosna kralı Stjepan II Kotromanic tarafından yaptırılan manastır ile karakterize edilir. Kraljeva Sutjeska, orta Bosna bölgesine özgü uyumlu bir halk mimarisi sunan büyüleyici bir köydür.

KRUPA NA VRBASU, Banja Luka

Bu küçük yer, rafting yarışmalarına ev sahipliği yapan Krupa Nehri de dahil olmak üzere doğal güzelliği ile tanınır. En iyi panoramik manzara, Orta Çağ kasabası Greben’in kalıntılarındandır. Bu köyün en büyük cazibesi, bugün hala kullanımda olan Krupa Nehri üzerindeki şelaleler ve değirmenlerdir.

MARTIN BROD, Bihać Şehri

Martin Brod, çok sayıdaki traverten bariyerleri ve Una nehri yatağındaki şelaleleriyle tanınır. Tam burada, Una nehrinin en güzel ve çekici kısmı, 50 metre yüksekliğindeki Milancev Buk şelalesi.

OSTROŽAC, Cazin

Güzel bir şekilde korunmuş kale ile Una nehri arasında yer alan Ostrožac, bir peri masalı gibi bir his sunuyor. Ostrozac, bir ortaçağ kalesi, Osmanlı döneminden bir kale, Avusturya-Macaristan döneminden Lothar Von Berks’in kalesi ve tarihi kentin doğal çevresinde yer alan modern heykel koleksiyonundan oluşan çok katmanlı bir yapı kompleksinin hakimiyetindedir.

PECKA, Mrkonjić

Pecka kasabası, hayalini kurduğumuz bozulmamış doğanın vücut bulmuş halidir. Tüm doğaseverler ve dağcılar için bir macera merkezi ve buluşma yeridir. En önemli cazibe merkezleri, Sana ve Pliva nehirlerinin kaynakları ve Zelenkovac eko bölgesidir.

PROKOŠKO JEZERO, Fojnica

Yılın 6 ayı boyunca dünyadan kopuk göçebe köyü – Prokoško gölü, çevre güzelliği bakımından eşsizdir. Buzul gölünün yamacında hala çobanlar sürüleriyle gelip yabani meyve ve bitkileri topluyor ve gölün endemik semenderini dikkatle koruyorlar.

RAVNO, Ravno

Ravno, taş evleri, homojen ve eşsiz doğal ve kültürel mirasıyla Hersek ve Adriyatik hinterlandının mükemmel, güneş dolu güzelliğini temsil ediyor. En büyük cazibe merkezleri Vjetrenica mağarası ve Zavala manastırıdır.

STUPE – ZABLJAK, Livno

Stupe, Bosna Hersek’in vahşi atlarının evi ve özgürlüklerinin krallığıdır. Livno peyniri üretimi ve mutfak spesiyaliteleri ile tanınırlar.

UMOLJANI, Trnovo

Efsanevi bir ejderhanın, su değirmenlerinin bulunduğu ve Studeni Potok nehri boyunca büyülü yürüyüşlerin gerçekleştirildiği gizemli bir köy. Umoljani, şimdiden tüm doğa severler için çok ünlü bir destinasyon haline geldi.

VRANCI, Kreševo ​​​​

Vranci, geçmişe bir yolculuğa davettir. Demirciler ve zanaatkarların gizli bir mezrasıdır ve köy, madenlerle birlikte Bosna Hersek’in maden suyunun zenginliğini ve toprağın ihtişamını ve meyvelerini keşfetmek için sakinlerin sabırlı ve titiz çalışmalarını temsil eder.

Balkan News

YORUM YAP