Balkan Savaşları Sırasında Boşnak ve Arnavutlara Yapılan Soykırımlar.. » Boşnak HaberBoşnak Haber

1 Mayıs 2024 - 18:04

Balkan Savaşları Sırasında Boşnak ve Arnavutlara Yapılan Soykırımlar..

Balkan Savaşları Sırasında Boşnak ve Arnavutlara Yapılan Soykırımlar..
Son Güncelleme :

04 Aralık 2023 - 21:41

SIRBİSTAN KRALLIĞI İLE KARADAĞ KRALLIĞININ BOŞNAK VE ARNAVUTLARA SOYKIRIM VE ETNİK TEMİZLİK YAPITKLARI 1912-1913 BALKAN SAVAŞLARI İLE İLGİLİ ULUSLARARASI RAPOR !
Yazımızın sonunda verdiğimiz bağlantı adresindeki PDF’de, esasen Sancak ve Kosova’nın yanı sıra Makedonya’nın bazı bölgelerini işgal eden Karadağ tarafından desteklenen “Büyük Sırbistan” kurma savaşı ile ilgili resmi uluslararası rapor bulunmaktadır.
 
Bu rapor okunup incelendiğinde Balkan Savaşlarında bugünkü Sırbistan, Sancak, Kosova ve Makedonya’da yaşayan Boşnak ve Arnavutlara yapılan vahşet ile 1990-1999 yılları arasında Bosna Hersek ve Kosova’da yapılan vahşet yani katliamlar, etnik temizlik metodu, tecavüzler, soygun ve talan ile soykırımın aynı olduğu görülecektir.
 
Ayrıca Soykırımlar, katliamlar, insanlığa karşı işlenen suçlar, etnik temizlikler, şehirlerin nüfus yapılarını değiştirilmesi, insanları göçe zorlamak, bitmez tükenmez tehditler sonucu Boşnak ve Arnavutların ata topraklarını ellerinden almak yoluyla yeniden çizilen bölgeler ve sınırlar, oluşturulan devletler tarihin tekrarlanan kalıplarla yazıldığı da görülecektir.
 
BOSNA HERSEK, SANCAK VE KOSOVA’DA YAPILAN SOYKIRIM; 12 SOYKIRIM HALKALARINDAN OLUŞMUŞ TEK BİR SOYKIRIM ZİNCİRİDİR. BU ZİNCİRİN ADI “BÜYÜK SIRBİSTAN SOYKIRIMIDIR” ! BU SOYKIRIMI YAPANLAR IRKÇI-FAŞİST SIRP VE KARADAĞLILAR İDİ !
 
Soykırımın aralıklarla ama, devamlı olarak yapılmasının tek sebebi 1912’den beri işlenmiş olan insanlık suçları için 1990’lı yıllarda işlenenler de dahil, ırkçı-faşist Sırplar ve Karadağlıların gerçek anlamda uluslararası alanda cezalandırılmamış olmasıdır.
Bunun yanında her iki ülkenin aşırı milliyetçi ırkçı-faşist iktidarlarının yıllarca Panslavizn ve Hristiyanlık dini üzerinden yaptıkları yalan propagandaların da etkisi büyüktür.
Konu ile ilgili bağlantı adresi:
NOT:
1. Harita: Sırbistan Krallığı ve Karadağ krallığının Avrupa devletleri destekli Osmanlı topraklarına karşı 1912-1913 Balkan savaşlarında yaptıkları işgal harekatı haritası.
2. Harita: Balkan Yarımadası’ndaki aşırı milliyetçi ırkçı-faşistlerin büyük ülkelerinin hayali sınırları.
 
 
NUSRET SANCAKLI FACEBOOK SAYFASINDAN ALINTI

YORUM YAP