Bakan Çavuşoğlu: 'Bosna Hersek'te de FETÖ'nün yapılanması var' » Boşnak HaberBoşnak Haber

20 Nisan 2024 - 08:03

Bakan Çavuşoğlu: ‘Bosna Hersek’te de FETÖ’nün yapılanması var’

Bakan Çavuşoğlu: ‘Bosna Hersek’te de FETÖ’nün yapılanması var’
Son Güncelleme :

08 Kasım 2016 - 15:48

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘Bosna Hersek’te de FETÖ’nün yapılanması var. Bu konuda da yakın işbirliğimiz var. Önümüzdeki süreçte bazı tedbirlerin alınmasını Bosna Hersek’ten bekliyoruz’ dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bosna Hersek’te de FETÖ’nün yapılanması var. Bu konuda da yakın işbirliğimiz var. Önümüzdeki süreçte bazı tedbirlerin alınmasını Bosna Hersek’ten bekliyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Igor Crnadak ile Dışişleri Bakanlığı Resmi Konut’unda baş başa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirdi. İkili görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzelendi. Toplantıda yaptığı konuşmada Bakan Çavuşoğlu, 15 Temmuz sonrasında Bosna Hersek’in Türkiye’ye vermiş olduğu desteğe değinerek, “Ülke olarak, millet olarak bu verdikleri desteği hiçbir zaman unutmayacağız. Bosna Hersek’te de FETÖ’nün yapılanması var. Bu konuda da yakın işbirliğimiz var. Beraber hangi adımları atabiliriz. Onun üzerinde de çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte bazı tedbirlerin alınmasını Bosna Hersek’ten bekliyoruz. Her şeyden önce bu terör örgütü sadece Türkiye’ye yönelik değildir” ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek ile ikili ticaret ilişkilerinde 540 milyon dolar civarındaki ticaret hacminin yetersiz olduğuna vurgu yapan Bakan Çavuşoğlu, “İyi gelişiyor. Yetersiz. 1 milyar dolar hedefimize ulaşmak için çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

“15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili Bosna Hersek net bir şekilde tavrını koydu”

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Igor Crnadak, Türkiye’ye ilk defa bir resmi ziyarette bulunduğunu belirterek, “Bizim ilişkilerimizin çok iyi yönde olduğunu bir defa daha söylemek istiyorum. Bosna Hersek’in en önemli stratejik hedefi Avrupa Birliği’ne girmesidir. Onun dışında bizim dost ülkemiz Türkiye ile ilişkilerimizi devam ettirmek istiyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili Bosna Hersek net bir şekilde tavrını koydu” değerlendirmesinde bulundu.

“Biz Türkiye ile beraberiz”

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Crnadak, “Biz Türkiye ile beraberiz. Ne kadar zor bir dönemden geçtiğini bir kez daha görmüş olduk. Biz beraber çalışmaya devam ediyoruz. Bu örgütle ilgili Bosna Hersek’te olan eğitim merkezlerini yakından takip ediyoruz. Bu konuda tavrımız nettir. Bizim duruşumuz belli” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: http://www.timeturk.com/bakan-cavusoglu-bosna-hersek-te-de-feto-nun-yapilanmasi-var/haber-366847

1

YORUM YAP