Altı Aylık Askerlik Yap.. Maaşın 6300 TL ..Üstelik Tüm İhtiyaçların Devletten !! » Boşnak HaberBoşnak Haber

19 Nisan 2024 - 13:17

Altı Aylık Askerlik Yap.. Maaşın 6300 TL ..Üstelik Tüm İhtiyaçların Devletten !!

Altı Aylık Askerlik Yap.. Maaşın 6300 TL ..Üstelik Tüm İhtiyaçların Devletten !!
Son Güncelleme :

02 Temmuz 2022 - 19:14

Sırbistan Savunma Bakanlığı, gençleri askerlik hizmetine davet etti, aylık maaş yaklaşık 650 KM
Sırbistan Savunma Bakanlığı bugün 19 ile 30 yaş arasındaki herkesi silahlı altı aylık gönüllü askerlik hizmetine başvurmaya davet etti.

Bu yıl 31 Ağustos’a kadar sürecek olan Eylül başvuru dönemi için kayıtlar devam ediyor.

Telegraf.rs’ın bildirdiğine göre Sırbistan Savunma Bakanlığı, yeni beceriler edinme, modern silahlar ve askeri teçhizata aşina olma olasılığına ek olarak, gönüllü askerlik yapan askerlerin de aylık yaklaşık 635 KM maaş alacağını duyurdu. .

Askere silahla gönüllü askerlik hizmeti sırasında yol masrafları, sağlık sigortası, konaklama, yemek, askeri kıyafet ve ayakkabı tazminatı sağlanır.

Askerlik hizmetini tamamladıktan sonra hemen Sırp Silahlı Kuvvetlerinin profesyonel üyesi olma fırsatına sahip olurlar. Profesyonel asker olma isteğini ifade eden herkes, gönüllü hizmetini tamamladıktan hemen sonra hızlandırılmış bir prosedüre göre bunu yapabilecek ve sözleşme imzalayabilecektir.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić’in bu yılın başlarında “her yetişkin ülkesine zaman ayırabilir” diyerek askerlik hizmetine geri döneceğini açıkladığını hatırlatalım.

Kaynak: https://www.klix.ba/vijesti/regija/ministarstvo-odbrane-srbije-pozvalo-omladinu-da-sluzi-vojni-rok-mjesecna-plata-oko-650-km/220702068

YORUM YAP