ADANALI BOŞNAKLAR DERNEGİMİZ NEVRUZ ŞENLİĞİNDE » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 10:17

ADANALI BOŞNAKLAR DERNEGİMİZ NEVRUZ ŞENLİĞİNDE

ADANALI BOŞNAKLAR DERNEGİMİZ  NEVRUZ ŞENLİĞİNDE
Son Güncelleme :

24 Mart 2015 - 0:56

Adana Balkan Boşnak Türkleri Derneğimiz Pazar günü ,Kardeş Kültür Dernekleri Topluluğunun üye dernekleriyle beraber Nevruz Kutlamaları etkinliğindeydiler.

Baharın müjdeleyicisi ve ” Yeni Gün ” olarak bilinen NEVRUZ; bolluğu, bereketi, sevgiyi, kardeşliği, paylaşmayı, barışı ve dostluğu simgeler.

Kültüreĺ miras yoluyla günümüze kadar gelen Nevruz ,büyük bir coşkuyla kutlandı.

Derneğimızin kadın kolu açılan ýiyecek standında Boşnak tatlısı ve börek çeşitleriyle yemek kültürümüzün tanıtılmasına katkıda bulunurken; gençlik kolu folklor Ekibimiz de Boşnak oyunlarımızla katılan misafirlerimizi coşturdular.

Adana Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla yapılan etkinlikte; Gençlik Spor Dairesi Bşk M.Ali Arslan ve Derneğimizin bağlı olduğu Akdeniz Balkan Türkleri Fedarasyon başkanımız Mükremin Duygun da programa katkılarından dolayı Adanalı Boşnaklar Derneğimizin başkanı Züleyha özbek ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ettiler.

Kardeş Ķültür Dernekleri Topluluğunun dönem başkanı Mehmet Demir ise Gençlik Kolu Folklor Ekibimize katkıları için plaket sunarak ,gençlerimizi onore ettiler.

Bu güzel platformda 3 fedarasyon 19 dernek bulunmaktadır. Adana Balkan Boşnak Türkleri Derneğimizin dışında Adana Balkan der.- Azerbeycan Der.- Türkistanlılar Der.- Ceyhan Balkan Der.- Çukur Oğuz Boyları Der. Gibi toplam 22 üye vardır.Üyelerden biri de  Adanadaki diger boşnak derneğimiz olan Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma Derneğimizdir.

 

Screenshot_2015-03-24-00-04-07Fatma Gülkan -Adana Temsilcisi

 

 

 

.

YORUM YAP