13 Köyün Boşnak İmamı.. » Boşnak HaberBoşnak Haber

27 Nisan 2024 - 03:29

13 Köyün Boşnak İmamı..

13 Köyün Boşnak İmamı..
Son Güncelleme :

29 Mart 2024 - 14:52

Mula Nail Ef.  Gradac köyünden, Pešter'in 13 köyünün imamıydı

Mula Nail Ef. Gradac köyünden, Pešter’in 13 köyünün imamıydı

Gradac köyünden Molla Nail, Pešter’de imamlık görevini nasıl yerine getirdi?

Gradac köyünden Mula Nail, yaşadığı Gradac köyündeki camide imamlık yapıyordu.Cami, Ugao köyündeki camiden sonra Pešter’deki en eski camilerden biri.
Mula Nail, Pešter’deki 13 köyün imamıydı çünkü Pešter’deki üç camiden biriydi, o zamanlar Melaje ve Ugao köylerinde sadece başka camiler vardı.

Kimse onun herhangi bir şey için birinden para istediğini hatırlamıyor, insanları gazla zehirleyip gömüyordu, birçoğu, Nail’in ilkini taşırsa, ölümünden sonra kendisini ancak Molla Nail’in gömeceği vasiyetini bırakmıştı.

Molla Nail de hayırseverdi, fakirlere yardım ederdi, kavga edenleri barıştırırdı, çoğu kişi ona nasihat ederdi, sürekli olarak namaz kılmak, gasul yapmak veya Kur’an okumak için ücret isteyenin, para hoca değildir, cami müminlerin birlik ve beraberlik için toplandıkları yerdir, saf birlik ve yardımlaşmanın sembolüdür, cami Allah sevgisinin sembolüdür, camileri ziyaret eden ve ibadet eden herkes Allah’ı sever .

Kaynak: https://sandzackenovine.rs/mula-nail-ef-iz-sela-gradac-bio-imam-za-13-sela-na-pesteru/?fbclid=IwAR17C1Yh2NoJ4r8irskRpjKKUL5yArjxvR_aV_xoTLkOuGbqoujMgqXvTUY

YORUM YAP