Vişegradlı Güzel Yasmina Ahmetspahiç'in Hikayesi » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 16:16

Vişegradlı Güzel Yasmina Ahmetspahiç’in Hikayesi

Vişegradlı  Güzel Yasmina  Ahmetspahiç’in  Hikayesi
Son Güncelleme :

06 Ocak 2017 - 11:01

Nusret SANCAKLI

Drina Nehri’ne yüzmek için giden çocuklarına, anneleri der ki:
“Drina Nehri’nin sularına besemele ile giriniz, çünkü orası Dünya’daki en büyük Boşnak Mezarlığıdır.” !

Drina Nehri, 1992 yılından beri Vişegradlı güzel Yasmin Ahmetspahiç’in mezarı olmuştur. Onun cesedine ait kalıntılar, Aşağı Ştitarevo’da bulunmuştu. Bir yaratık olan Sırp Çetnik Milan Lukić, 24 yaşındaki Yasmin’i, babasının yanında iken,zorla kaçırarak, (Bosna Savaşında, esir alınmış Boşnakların tutulduğu) meşhur Viline vlasi oteline götürmüştü. Babası Hamed, evladına nasıl yardım edeceğini bilmiyordu. Gün boyunca Vişegrad’ta koşuşturup durdu. Tanıdığı ve tanımadığı, insanlara ve insan olmayanlara kızını kurtarmaları için yalvarıp durdu. Ancak yavrusunu kurtarmayı başaramamıştı.
Yasmin, kendisine saldıranlardan kaçıp, saldırganların esiri olmak veya ölmek arasında tercihini yaparak, Viline vlas hoteleinin 3. katından kendini aşağ atlayarak bu dünyayadan ayrılmayı seçmişti.

(Cesedi, Sırp Çetnikler tatafından öldürulüp olan binlerce Boşnak gibi Drina Nehri’nin soğuk ve derin sularına atılmış, Bosna Savaşında, Drina Nehri suları zaman zaman kan kırmızısı renginde akmıştır. )

 

(Drina je od 1992. bila mezar i višegradskoj ljepotici Jasmini Ahmetspahić. Njeni posmrtni ostaci pronađeni su na lokalitetu Donje Štitarevo. Monstrum Milan Lukić je 24-godišnju Jasminu oteo od roditelja u višegradskoj ulici Pete sandžačke brigade br. 5 i odveo u zloglasnu “Vilinu vlas”. Otac Hamed nije znao kako da pomogne svom djetetu, cijeli dan je trčao po Višegradu, molio znane i neznane ljude i neljude da mu pomognu, ali nije uspio spasiti svoju mjezimicu. Jasmina je u bijegu od zločinaca skočila s trećeg sprata “Viline vlasi” i između zločinačkog iživljavanja i smrti odabrala odlazak s ovog svijeta.)

YORUM YAP