UTAN ARNAVUTLUK ! » Boşnak HaberBoşnak Haber

18 Nisan 2024 - 12:10

UTAN ARNAVUTLUK !

UTAN ARNAVUTLUK !
Son Güncelleme :

12 Mayıs 2022 - 23:04

Arnavutluk Parlamentosu “Srebrenitsa Boşnak Soykırımı” nı tanıyan bir kararı reddetti. Böylece Arbavutluk Başbakanı Edi Rama, Sırbistan Devlet Başkanı Vučić’e ve aslında bir tür Sırp-Arnavut üstünlüğü olan “Açık Balkanlar Projesi”ne sıkı sıkıya bağlı olduğunu gösterdi ve kanıtladı.
Birçoğunun Bosna Hersek ve Karadağ’ı şiddetle dahil etmek istediği bu projeye göre, gerçek bir Büyük Sırbistan ve Büyük Arnavutluk olacak ve diğer herkes onların hizmetkarı olacakmış !?
Bu projede Bosna Hersek’te herhangi bir kötülük görmeyen yerel Bosna Hersek’li devlet yetkililerin ve politikacıların körlüğü ürkütücü.
Tekrar ediyorum, “Açık Balkanlar Projesi” Balkan ülkelerinin AB’ye giden yolu değil, diğer ülkeleri rehin alacak olan Sırp ve Arnavut milliyetçiliğini geliştirmenin yoludur.
Srebrenica’daki Boşnak Soykırımı’nın Arnavutkuk Parlamentosu tarafından tanınmaması, Devlet olarak Bosna Hersek’in ve Boşnaklara yapılan soykırım gibi en acil meselelerin nasıl ele alınacağının sadece bir göstergesidir.
Ve evet, açık olalım, bu ret kararı o anda Belgrad’dan geldi ve Atnavutluk Başkenti Tiran’da sadece onayladı. Şimdi ise sıra Sırbistan’ın bu hizmetin karşılında Arnavutluk’a soykırımda öldürülen Boşnakların sırtından bir şeyler teslim etmesinde !?
Yazıklar olsun size …

Yazan: Dragan Bursać, Gazeteci, “Al Jazeera Balkans” köşe yazarı

YORUM YAP