Türkçe Bayramı için Bosna’dan 100 çocuk geliyor » Boşnak HaberBoşnak Haber

20 Nisan 2024 - 10:55

Türkçe Bayramı için Bosna’dan 100 çocuk geliyor

Türkçe Bayramı için Bosna’dan 100 çocuk geliyor
Son Güncelleme :

21 Ağustos 2015 - 12:11

Yunus Emre Enstitüsü tarafından 22 Ağustos’ta İstanbul’da düzenlenecek “1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı” için Bosna’dan 100 çocuk katılacak.

Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman, Türkiye’ye gönderdikleri çocukların en başarılı öğrenciler arasından seçildiğini belirterek, çocukların İstanbul’da etkinlik çerçevesinde tarihi ve kültürel yerleri de ziyaret etme imkanı bulacaklarını söyledi.

“Bosna müziğinde Türk müziğinde çok fazla iz var”

“1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı” etkinliğinde sahne alacak Bosnalı sanatçı Leyla Yusiç de programda Sezen Aksu’nun bestelediği bir şarkıyı seslendireceğini söyledi. Türkiye ile Bosna Hersek arasında kurulan köprülerde müziğin önemli bir yeri olduğunu aktaran Yusiç, Osmanlı mirası olarak Bosna Hersek müziğinde de Türk müziğinden çok fazla iz bulunduğunu kaydetti.

İstanbul’a giden çocuklardan Aliya Recepi ise Türkiye’ye gidecek olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Türkçe öğrenmeyi çok sevdiğini ve öğrenmeye devam edeceğini söyledi.

“1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı”  22 Ağustos’ta

Yunus Emre Enstitüsü, 40 ülkeden 500 genci buluşturan Türkçe Yaz Okulu programı ile gençlere Türkçe öğretirken aynı zamanda Türk kültürünü ve coğrafyasını yakından tanıma şansı sunuyor. “1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı” etkinliğiyle son bulacak programda öğrencilerin sadece Türkçe öğrenmeleri değil, Türkiye’yi ve Türk kültürünü de tanımaları amaçlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımının öngörüldüğü “1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı” etkinliği 22 Ağustos’ta İstanbul’daki Ülker Sports Arena’da düzenlenecek.

Kaynak: http://www.istanbulajansi.com/haber/turkce-bayrami-icin-bosnadan-100-cocuk-geliyor/36185?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

YORUM YAP