TİKA'dan İslam Birliği radyosuna stüdyo » Boşnak HaberBoşnak Haber

29 Mart 2024 - 04:59

TİKA’dan İslam Birliği radyosuna stüdyo

TİKA’dan İslam Birliği radyosuna stüdyo
Son Güncelleme :

13 Ekim 2015 - 17:51

TİKA’nın yardımlarıyla, Bosna Hersek İslam Birliği bünyesinde yayın yapan Radyo Bir, yeni ve modern stüdyosuna kavuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) katkılarıyla kurulan yeni stüdyo, dualarla açıldı.

Saraybosna’daki Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi’nde düzenlenen açılış törenine, Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Hüseyin Kavazoviç ve Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay ile diğer davetliler katıldı.

Kavazoviç, konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti kurumlarına teşekkür ederek, “Yayınlarımızı gerçekleştirebileceğimiz çok güzel ve özel bir stüdyoya sahip olduk. Dilerim yakın zamanda televizyon yayınımız da olur” diye konuştu.

Büyükelçi Erginay da radyonun yeni stüdyosunun en gelişmiş teknolojiyle donatıldığını belirterek, böyle bir stüdyonun kurulmasına katkı sağlamış olmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Radyo Bir’in “güzel ve faydalı” yayınlar yaptığını söyleyen Erginay, radyonun her geçen güç daha geniş bir kitleye ulaştığını ifade etti.

Radyonun yeni stüdyosunun açılışı öncesinde Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için dua okundu.

Bosna Hersek İslam Birliği bünyesinde 10 Ocak 2008 tarihinden itibaren yayın yapan Radyo Bir, haber yayınlarının yanı sıra dini, tarihi ve kültürel programlarıyla dinleyicilere hitap ediyor.

(AA)  http://www.trthaber.com/haber/dunya/tikadan-islam-birligi-radyosuna-studyo-208953.html1

 

YORUM YAP