TİKA'dan Boşnak Çiftçilere Destek » Boşnak HaberBoşnak Haber

24 Nisan 2024 - 23:09

TİKA’dan Boşnak Çiftçilere Destek

TİKA’dan Boşnak Çiftçilere Destek
Son Güncelleme :

30 Kasım 2015 - 11:24

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sırbistan’ın güneyinde, Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesindeki çitçilere tarım makineleri dağıtıldı.

Sjenica şehrindeki Pesterski Zrak Çiftçi Derneğine teslim edilen 17 tarım makinesinin, çiftçilerin çalışma koşullarını kolaylaştıracağı gibi yetiştirilen tarım ürünlerinin miktarını ve dolayısıyla çitçilerin gelirini de arttırması bekleniyor.

Tarım makinelerinin teslimi töreninde konuşan TİKA Belgrad Koordinatörü Mehmet Bayrak, yapılan yardımın bölge çiftçisi için öneminin büyük olduğunu belirterek, Sancak bölgesindeki çiftçilere destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kurum olarak tarımın gelişmesine öncelik verdiklerini söyleyen Bayrak, bu şekilde insanlara istihdam sağlayarak ailelere geçim kaynağı yaratmayı hedeflediklerini aktardı.

Yardımlar kapsamında derneğe, toprağın işlenmesinde ve gübrelenmesinde kullanılacak makineler bağışladığını kaydeden Bayrak, “Bu projenin, tarımla uğraşan aileler için doğrudan olumlu bir etkisi olacağını ve bu ailelerin gelirlerini arttıracağını düşünüyorum” dedi.

Bayrak, derneğe teslim edilen makinelerin bölgedeki tüm çiftçiler tarafından kullanılabileceğini ifade ederek, makineleri kullanıp olumlu sonuç alındıkça bu yardımlarının değerinin daha iyi anlaşılacağını aktardı.

Sjenica Belediye Başkanı Hazbo Mujovic de TİKA tarafından yapılan yardımlarının önemine işaret ederek, “Bu şekilde bende traktör, sizde biçerdöver, komşumuzda da tohum ekme makinesi olursa birlikte işimizi daha kolay yapabiliriz” ifadesini kullandı.

Dernek üyesi çiftçilerden Ferid Hadzifejzovic ise yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, önümüzdeki dönemde kullanacakları bu tarım aletlerinin kendileri için çok önemli olduğunu aktardı.

Sjenica’da daha önce de farklı alanlarda projeler hayata geçiren TİKA, burada kültür merkezi inşasından ambulans yardımına, hastanenin donanımından tarihi Valide Sultan Camisi’nin onarımına kadar birçok proje gerçekleştirdi.

 

KAYNAK: TİKA http://www.tika.gov.tr/tr/haber/tika_dan_bosnak_ciftcilere_destek-202691 2 3

YORUM YAP