Suudi Arabistan Bosna-Hersek'teki Etkisini Artırıyor » Boşnak HaberBoşnak Haber

24 Nisan 2024 - 21:38

Suudi Arabistan Bosna-Hersek’teki Etkisini Artırıyor

Suudi Arabistan Bosna-Hersek’teki Etkisini Artırıyor
Son Güncelleme :

15 Kasım 2018 - 20:32

 

 

 

Nail Pinduk    Prizren  Kosova

Müslüman çoğunluklu bir ülke olan Bosna Hersek, Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinden gelen turistler için giderek daha popüler bir yer haline geldi. Fransız medyası tarafından hazırlanan bir rapora göre, Arap yatırımcıları ülkedeki yeni mağazalara ve otellere yatırım yapıyor. Ancak, Suudi etkisi Bosna-Hersek’teki kargaşadan öteye gidiyor.

Dünyanın herhangi bir yerinde olduğu gibi, krallık, İslam’ın aşırı muhafazakar görüşlerini desteklemek için sıradan vatandaşların cebini doldurmak için kendi yöntemlerini kullanıyor. Suudi Arabistan, birçok haktan yoksun bırakıldıkları için kadınlar için “lanetlenmiş” bir ülke olmaya devam ediyor. Suudi Arabistanlı kadınlar, Prens Prensi tarafından yapılan bazı reformlara rağmen, en temel şeyler için bile erkeklerden izin almaya devam ediyor.

Suudi Arabistan, geçenlerde Suudi gazeteci Jamal Khashoggi’nin öldürülmesinden dolayı dünyanın dört bir yanından büyük eleştiriler aldı. 2 Ekim’de İstanbul’daki Arap Konsolosluğu’nda öldürüldü. Saraybosna’daki bazı alışveriş merkezlerinde alkol durduruldu ve çoğu sadece helal gıdalar içeriyor. Kuveyt vatandaşı, Saraybosna’yı Müslümanlara çok huzurlu ve sevgi dolu bir yer olarak adlandırdı. Halihazırda Bosna-Hersek’te, sokak levhalarını Arapça olarak bulabilirken, vatandaşlar kendi dillerine tercüme edilmelerini istemekteler. Saraybosna şimdi Arap ülkelerinden birçok Müslüman için ilgi gösterdikleri bir yere dönüyor..

YORUM YAP