Srbijanski HistoriČar Milivoj Beslin: Srpska NacionalistiČka Intelektualna Elita Planirala ZloČine » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 18:19

Srbijanski HistoriČar Milivoj Beslin: Srpska NacionalistiČka Intelektualna Elita Planirala ZloČine

Srbijanski  HistoriČar Milivoj Beslin: Srpska NacionalistiČka Intelektualna Elita Planirala ZloČine
Son Güncelleme :

10 Eylül 2016 - 14:42

Nacionalistička inteligencija ima dominantnu ulogu u Srbiji još od šezdesetih godina 20. vijeka

Historičar Milivoj Bešlin izjavio je danas da je srpska nacionalistička intelektualna elita planirala zločine koji su se desili u ratovima iz devedesetih godina 20. vijeka, piše vojvođanska Autonomija.

„Zločini su bili planirani, etničko čišćenje i genocid u Bosni i Hercegovini – sve je to bilo planirano. Akademik Antonije Isaković je rekao prije ratova da će 80.000 ljudi poginuti ali će svi Srbi živjeti u jednoj državi. Rekao je i da će Miloševiću biti stavljen nož pod grlo ukoliko ih ne bude slušao“, rekao je Bešlin na okruglom stolu u Somboru pod nazivom „Izazovi: kultura dijaloga“.

Prema njegovim riječima, nacionalistička inteligencija ima dominantnu ulogu u Srbiji još od šezdesetih godina 20. vijeka.

„Čekali su Titovu smrt i poslije toga su izašli sa nacionalističkim projektom za razbijanje Jugoslavije, za rušenje avnojevskih granica. To je bilo kolektivno djelo dominantne srpske intelektualne nacionalističke elite“, kazao je Bešlin.

(MiruhBosne)

YORUM YAP