Saraybosna Başbakanından Başkan Topbaş'a Ziyaret… » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 12:59

Saraybosna Başbakanından Başkan Topbaş’a Ziyaret…

Saraybosna Başbakanından Başkan Topbaş’a Ziyaret…
Son Güncelleme :

02 Eylül 2015 - 14:52

 Yeni göreve gelen Saraybosna Başbakanı Elmedin Konakovic, heyetiyle birlikte ilk dış ziyaretini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a yaptı.

Saraybosna Başbakanı Elmedin Konakovic, Saraybosna Kantonu Ulaştırma Bakanı Mujo Fuso ve Bosna Hersek İstanbul Başkonsolos Vekili Adi Durmic ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ziyaret etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Saraçhane’deki binasında gerçekleşen ziyarette Bosna-Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi (BIGMEV) Vakfı Başkanı Muzaffer Çilek ile İBB Bürokratları da hazır bulundu.

Başkan Kadir Topbaş, konuğunu belediye binasının kapısında karşıladı. Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Başkan Topbaş, dost ve kardeş ülke Saraybosna ile ortak bir kadim medeniyetin mensubu olduğumuzu ve birçok ortak değerimiz bulunduğunu belirterek, “Bosna’nın geçmişte yaşadığı acıları silerek yeniden yapılanması için İstanbul olarak biz de ciddi destek veriyoruz” dedi.

Dünyaya barış ve huzurun hakim olmasını dilediklerini vurgulayan Başkan Topbaş, “Saraybosna bunu başarabilen bir ülke olarak geleceğe emin adımlarla yürüyor. Türkiye Cumhuriyeti ve İBB olarak biz her daim yanlarındayız. Yerel yönetimlerimiz arasında bilgi ve deneyim paylaşımı için elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Saraybosna Kantonu Başbakanı Elmedin Konakovic de yeni göreve gelen hükümet olarak ilk dış görev ziyaretini İstanbul şehrine ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’a yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. “Son 20 senedir İstanbul büyük şehrinin ve tüm Türk halkının Saraybosna için yaptığı yardımlara ve verdiği desteklere öncelikle teşekkür etmek için geldik” diyen Konakovic, Bosna Hersek devleti olarak savaşın yaralarını sararak gelişme dönemine girdiklerini söyledi.

 

İBB’nin kalkınma ve belediyecilik anlamında dünyanın önde gelen şehirlerinden biri olduğunu belirten Konakovic, şöyle konuştu; “İstanbul’u bu amaçla da ziyaret ettik. İBB’deki bu bilgi, birikim bizim için çok değerli ve önemlidir. İki taraf olarak fayda sağlayacağımız ve işbirliğini geliştireceğimiz alanları görüştük. Bu alanlarda hızlı bir şekilde iş birliğine başlayıp devam edeceğiz.”

 

Kaynak: http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber.aspx?NewsID=22802#.VebiF_ntmko

 

 

YORUM YAP