Onbinlerce Boşnakı Öldüren Boşnak Çetnik... » Boşnak HaberBoşnak Haber

20 Nisan 2024 - 00:21

Onbinlerce Boşnakı Öldüren Boşnak Çetnik…

Onbinlerce Boşnakı Öldüren Boşnak Çetnik…
Son Güncelleme :

19 Mayıs 2022 - 15:47

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINDA FAŞİST SIRP ÇETNİK VE FAŞİST HIRVAT USTAŞA ORDULARI TARAFINDAN ONBİNLRCE BOŞNAK ÖLDÜRDÜ. HER İKİ TARAFTA HAİN BOŞNAKLAR DA VARDI; BUGÜN DE OLDUĞU GİBİ.
⬛️ÇETNİK KOMUTANI DR. İSMET POPOVAC.
➡️ Bugünkü Bosna Hersek’in Hersek bögesi Nevesinye’de doğan Dr. İsmet Popovac, mesleği hekimlik olup ideolojik bir çetnik idi. Mustafa Mulaliç, Fehim Musakadiç, Mustafa Paşiç, Mustafa Salihbegoviç ve Müslüman ad ve soyadlarına sahip diğer birkaç kişiyle birlikte, Boşnakları Faşist Sırp Ordusu başkomutanı çetnik Draža Mihajlović’in saflarına çekmenin ideolojik omurgasıydılar. (Kaynak: “çetnik kaması altında” kitabı).
➡️ Dr. Popovac, faaliyetlerini Mostar ve Konyic bölgesine odakladı. 1942’de aldatılmış Hersek Boşnaklarından oluşan bir Çetnik müfrezesi kurmayı başarmıştı.
➡️ Ekim 1942’de Dr. Popovac, faşist Draža Mihajloviç’in kucağındaki diğer Boşnak hainlerle birlikte, Boşnak Müslümanları 700.000 Sırp’ın öldürülmesinde Hırvat faşist ordusu ustaşalara yardım etmekle suçlayan bir (yalan) kamu bildirisi yayınlanıştı.
Elbette bu çok kötü ve büyük bir yalanlardı, çünkü tarafsız tarihçiler ve belgeleri tam tersini gösteriyordu; Boşnakların Sırpları, faşist ustaşa canilerinden koruduğu ve sakladığı örneklerle doludur.
(Bu örneklerden bir Boşnakların, Srebrenica’da komşuları 3.500 Sırb’ı faşist ustaşa katliamından kurtardıkları ve diğeri ise Tuzla şehrinde Boşnak Müftüsü Muhammed Şefket Kurt’un Tuzlalı Sırpları Hırvat faşist ustaşaların planladığı büyük bir katliamdan kurtardığıdır.)
Elbette 700 bin sayısı ürkütücü derecede abartılı idi. Hain çetnik liderlerinden hiçbiri, 1941’den 1944’e kadar faşist Sırp çetniklerin (özellkle Doğu Bosna Drina vadisi ve Batı ve Güney Sancak’ta) Boşnaklara karşı işlediği korkunç insanlık suçlarından bahsetmedi.
➡️ Dr. Popovac, 1942’de çetnik voyvodası unvanını aldı. Ağustos 1943’te bir Partizan pususunda öldürüldü.
➡️ Bu tür olgular ve istatistikler kararlı bir şekilde ve derinlemesine ele alınır ve anlaşılırsa, Boşnak halkının siyaset, kültür, din veya ekonomi açısından (Türkiye’deki Boşnak kökenliler dahil) bugün içinde bulunduğu durumu analitik olarak gözlemlemek hiç de kafa karıştırıcı olmayacaktır.

 

NUSRET SANCAKLI FACEBOOK SAYFASINDAN ALINTI

YORUM YAP