O Ses Serhat : Yetenekli Boşnaklara Sahip Çıkacağım » Boşnak HaberBoşnak Haber

19 Mart 2024 - 02:15

O Ses Serhat : Yetenekli Boşnaklara Sahip Çıkacağım

O Ses Serhat : Yetenekli Boşnaklara Sahip Çıkacağım
Son Güncelleme :

06 Kasım 2016 - 12:14

O Ses Serhat: Tüm Yetenekli Boşnakların yanındayım

2 Ekim akşamı tüm Türkiye onu Moj Dilbere ile tanıdı… Safet İsovic gibi bir ses ustasının şarkısını seslendirmek hakikaten zordu.. Ama o başardı.. Serhat ŞENTÜRK’ten bahsediyoruz.

Kendisiyle önce telefonda tanıştık ve daha yüz yüze gelmeden samimi  bir abi-kardeş ilişkisi kurduk.. Canlı yayına katılacağı gün kendisiyle kısa süreli de olsa röportaj tarzı bir görüşme yaptık..

1957 Novipazar göçmeni Boşnak bir ailenin çocuğu  olarak dünyaya gelen Serhat daha ilkokul çağlarındayken sesinin güzelliği keşfediliyor .. Allah vergisi bu sesle şu an şarkıcılığını Rumeli Orkestar grubu ile devam ettiriyor.. Programlara katılıyor..Sadece Boşnak değil aynı zamanda Makedon ve Balkan düğün ve programlarına çağrılıyor..

“Ailende müzisyen var mı ? “ diye soruyoruz doğal olarak.. Çünkü kendi sesi güzelse aileden gelen bir lütuftur diye düşünüyoruz.. “ Yok diyor.. Türünün tek örneği ( !) yani.. Ama herşey bir yana Serhat ailesinin de gururu..

Daha çok hangi tür müziği seversin diye soruyoruz..  Sevdalinka şarkıları cevabını alıyorum.. Demek ki 2 Ekimde o yüzden Safet İsovic şarkısını seslendirmiş.. “ Sevdalinka şarkıları ile büyüdüm..Safet İsoviç’i de seviyorum “ dediğinde bu yorumu yaptım..

Boşnak müziğine aşık.. Hele ki akerdeonun o can alıcı sesi… Akerdeonu çalmayı öğrenmek istiyor..  O da olacak yakında.. Yeteneği var.. “ Tüm yetenekli Boşnakların yanındayım..  Baktım ki yeteneği var,o kardeşime destek vermeye hazırım “ diyor..  Bencil değil.. Kendim ön planda gözükeyim düşüncesi taşımıyor kardeşim..

O Ses Türkiye’ye nasıl katıldın diye soruyorum.. “ Bir anda oldu “ diyor.. Kimse bişey demiyor katıl diye.. İşyerinde çalışırken katılayım diyor.. Bir video yolluyor ve O  Ses Türkiye’den davet alıyor.. Sonra jüri huzurunda  canlı müzik ( Yani herhangi bir müzik aleti olmadan şakrı söyleme ) .. Arkasından da İstanbul Stüdyoları ve canlı yayın..

Boşnak kültürü konusunda geçiyorum.. “ Abi maalesef çoğu yerde Boşnak kültürü unutuluyor..Ama baktım ki Pendik bu konuda en iyisi..elimde olsa buraya yerleşeceğim sırf bu yüzden. Şunu açıkça diyeyim en güzel şekilde burada yani Pendik’te yaşanıyor “ diyor..

2 Ekim’deki yarışma ile adını duyuran Serhat ‘a Boşnaklar olarak yeterince sahip çıkmadığımızı düşünüyorum.. İzmir Boşnakları ve tüm Boşnaklara benden söylemesi: Serhat sizin gurur ve evladınız.. Ona muhakkak sahip çıkın.. Yalnız bırakmayın.. Bu yeteneği sahiplenin.. Sonuçta birbirimize destek çıkmamız gerekmiyor mu ? Boşnak Medya olarak herhangi bir karşılık ve menfaat beklemeden biz Serhat’a destek verdik ve vermeye devam edeceğiz..Hatta tüm Boşnak yeteneklerine..

Serhat ile Boşnak Mantısı yiyerek karnımızı bir güzel doyurduktan sonra kendisine başarılar dileyerek ayrılıyoruz..

Serhat.. Yolun açık olsun kardeşim.. Biz senin yanındayız.. Boşnak Medya seni seviyor ve destek verecek..

Şevket KOÇ-BOŞNAK MEDYA

 

YORUM YAP