Novipazarlı Çocuklar Belgrad'da Hayatını Kaybeden Akranlarını Andı » Boşnak HaberBoşnak Haber

24 Nisan 2024 - 23:10

Novipazarlı Çocuklar Belgrad’da Hayatını Kaybeden Akranlarını Andı

Novipazarlı Çocuklar Belgrad’da Hayatını Kaybeden Akranlarını Andı
Son Güncelleme :

09 Mayıs 2023 - 22:09

Novi Pazar’daki “Bratstvo” ilkokulunun öğrencileri, Belgrad’da trajik bir şekilde hayatını kaybeden arkadaşları için yüzlerce beyaz çiçek bıraktı.

Boşnak öğrenci Damir Gluhavicanin, masum arkadaşlarımızın hayatını kaybetmesine çok üzüldüm diyor. 5. sınıf öğrencisi Ajna Kapetanović, böyle bir kötülüğün bir daha kimsenin başına gelmeyeceğine inanıyor. Matej Karličić, tüm arkadaşlarının yaşananlardan dolayı sarsıldığına dikkat çekerken, Fatma Kolić, “Bratstvo” İlkokulu öğrencilerinin akranlarına güzel bir şekilde destek verdiklerine dikkat çekerek, “Bir daha kimsenin başına gelmesin ve asla da olmasın” diye yazdı. “Beyaz çiçekli balonların üzerinde. 6. sınıf öğrencisi Stefan Glišović, çocukların trajedi hakkında ne kadar düşündüklerini gösteriyor ve fikrini açıklıyor – Belgrad’daki olay bizi çok sarstı. Kosta sorunlarını bu şekilde çözemezdi. Bir psikologla, bir pedagogla, öğretmenlerle konuşabilirdi.

Bu arada bugün itibariyle Sırbistan’daki tüm okullarda önleyici görev yapacak polis memurları derslerin sonuna kadar görev yapacakr. Öğrencilerin geliş ve gidişlerine ve teneffüslere özel önem verilecek.

 Okul olarak her zaman bir okul polisimiz oldu ama bu da yeterince güçlendirildi. Okulumuzun 1.800 öğrencisi var ve her zaman bir şeyler olabilir. Şiddetin her türlüsünü önlemek ve başta ebeveynler, öğretmenler, sınıf liderleri ve pedagojik ve psikolojik servis ile sorunları çözmek için çalışıyoruz. “Bratstvo” İlkokulu müdürü Dejan Kolundžić, “Herkese anlayış gösteren ve hem çocukların hem de okulun yararı için bizimle işbirliği yapan öğrencilerin ailelerine ve Novi Pazar Belediyesine de teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: sandzakpress.net

 

   

YORUM YAP