Novi Travnik Çarşı Camii ve İslam Merkezi Açıldı » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 00:52

Novi Travnik Çarşı Camii ve İslam Merkezi Açıldı

Novi Travnik Çarşı Camii ve İslam Merkezi Açıldı
Son Güncelleme :

16 Ekim 2015 - 22:15

Bosna Hersek’in Novi Travnik şehrinin ilk camiisi olan Çarşı Camii ve İslam Merkezi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) katkılarıyla hizmete açıldı.

TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği projelere çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Bosna Hersek’te farklı sektörlerde önemli projelere imza atan TİKA’nın katkılarıyla Bosna Hersek’in Novi Travnik şehrinin ilk camiisi olan Çarşı Camii ve İslam Merkezi hizmete açıldı.

Novi Travnik 1949 yılında kurulmuş bir sanayi şehri olma özelliğini taşıyor. Şehrin nüfusunun çoğunluğunu Hırvat ve Boşnaklar oluşturuyor. Şehrin ilk camii olan Çarşı Camii müslüman Boşnak halkı için ayrı bir anlam ifade ediyor. Bu kapsamda TİKA’nın destekleriyle gerçekleştirilen proje kapsamında Novi Travnik şehrinin ilk camiisi olan Çarşı Camii ve İslam Merkezi 20.000’den fazla kişinin katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene, TİKA Bosna Hersek Koordinatörü Hüseyin Şanlı, Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Hüseyin Kavazoviç, Novi Travnik Baş İmamı ve Çarşı Camii’nin İmamı Fahrudin ef. Haselyiç, Novi Travni Belediye Başkanı Refko Lendo, Kuveyt Bağışçıların Temsilcisi Mahmud Necdiy, Travnik Müftüsü Ahmed ef. Adiloviç katıldı.

Yetkililer törende yaptıkları açıklamalarda projeden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Açılış Cami anahtarının İslam Birliği Başkanı Kavazoviç’e teslim edilmesi ardından öğle namazın kılınması ve davetlilerin katıldığı öğle yemeğiyle sona erdi. TİKA, Novi Travnik Belediyesi’nde 7 adet okul tamiratını, bir kreşin inşaatını ve donanmasını gerçekleştirdi. Birçok okula çeşitli donanım yardımlarında bulundu. Ayrıca, iki camiye de halı desteğinde bulundu.

 

KAYNAK : TİKA http://www.tika.gov.tr/tr/haber/novi_travnik_carsi_camii_ve_islam_merkezi_acildi-19601

YORUM YAP