Mladiç davasında flaş gelişme !! » Boşnak HaberBoşnak Haber

20 Nisan 2024 - 00:46

Mladiç davasında flaş gelişme !!

Mladiç davasında flaş gelişme !!
Son Güncelleme :

24 Ekim 2015 - 15:23

Eski Yugoslavya için kurulan savaş suçları mahkemesinde yaklaşık 4 yıldır yargılanan eski Sırp komutan Ratko Mladiç’in davasında tanıklık yapması beklenen bir kişi, otel odasında ölü bulundu.

 

Lahey’de eski Yugoslavya için kurulan savaş suçları mahkemesinde yaklaşık 4 yıldır yargılanan Bosnalı Sırpların eski komutanı Ratko Mladiç’in davasına katılması beklenen Dusan Dunjic isimli tanık otel odasında ölü bulundu.

 

Merkezi Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan mahkemeden yapılan açıklamada, adli tıp uzmanı Dunjic’in, ismi açıklanmayan oteldeki odasında görevliler ve mahkeme yetkilisi tarafından ölü bulunduğu belirtildi.

Hollanda makamlarının olayla ilgili araştırma başlattığına değinilen açıklamada, Dunjic’in mahkemedeki başka davalarda da tanıklık yaptığı kaydedildi.

Yaklaşık 17 yıl saklandıktan sonra 26 Mayıs 2011’de yakalanarak Hollanda’ya götürülen Mladiç, 1990’lı yılların başında yaşanan Bosna Savaşı sırasında sivillere karşı suç işlemek, Srebrenitsa katliamında soykırım yapmak ve sivilleri öldürtmek gibi suçlardan yargılanıyor. Binlerce kişinin ölümünden sorumlu tutulan Mladiç’e yöneltilen 11 suç içinde bölgede etnik temizlik yapmak da yer alıyor.

Lahey’deki Scheveningen Hapishanesi’nde kalan, savaşta sivillere yönelik yaptığı katliamlardan dolayı “Bosna Kasabı” olarak adlandırılan Mladiç, hakkındaki tüm suçlamaları, “ülkemi ve milletimi korudum” diyerek reddediyor.

Kaynak: AA

http://www.aljazeera.com.tr/haber/mladic-davasinin-tanigi-olu-bulundu

 

YORUM YAP