Mehmetler, haçla, papazla defnediliyor… » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 10:45

Mehmetler, haçla, papazla defnediliyor…

Mehmetler, haçla, papazla defnediliyor…
Son Güncelleme :

17 Aralık 2015 - 11:42

Kırcaali’de ölen evsiz Müslüman Mehmetler, haçla, papazla defnediliyor…

 Pazartesi(14.12. 2015) günü, Kırcaali Otogarı civarında, soğuktan donmuş olan cesedin, Mehmet isimli evsiz bir Müslüman’ a ait olduğu görgü tanıklarınca doğrulandı.

Kırcaali Otogarında çalışanlar, 68 yaşındaki Mehmet’ in senelerdir Otogarın civarında yaşadığını, hatta her sabaha karşı saat 04: 00’de Otogarın açıldığı saatlerde ısınmak için içeriye girdiğini, ancak son zamanlarda rahatsızlandığını, ancak 112 Acil Yardım servisini aramalarına rağmen, “Kırcaali’de evsizler yurdu yok” gerekçesiyle tedaviye alınmadığını anlattılar.

Vatandaşlar, “Bu devirde kediler, köpekler ve diğer hayvanlar, soğuktan donmasın diye özel barınaklara alınırken, hasta ve donmakta olan bir insana, Kırcaali’de yardım eli uzatılmıyor” dediler.

Ancak Mehmet isimli evsiz Türk Müslüman’ın, 1984-1985 yıllarında zorla verilen Slav- Hıristiyan ismi olan “Milen Sokolov“ismini taşıdığı, bu nedenle kaldırıldığı hastanede Hıristiyan sanıldığı ve dolayısıyla Hıristiyan mezarlığına haçla, papazla defnedildiği ve mezarına haç dikildiği de gelen haberler arasında…

Bulgaristan’da yaşayan Türk Müslümanların % 1’i, 1989 yılında Türkiye’ye göç edenlerin %40’ı ise, 1984-1985 yıllarında  zorla  verilen bu Slav-  Hıristiyan isimlerini hala taşıdıkları herkesçe bilinen bir gerçektir… 

Haber: Durmuş Arda

 

KAYNAK: http://www.muhacirinsesi.com/haber/balkanlar/mehmetler-hacla-papazla-defnediliyor/2055.html

YORUM YAP