Kosova Tek Türk Belediyesi Mamuşa Arif Bütüç Tekrar Aday » Boşnak HaberBoşnak Haber

3 Mayıs 2024 - 15:09

Kosova Tek Türk Belediyesi Mamuşa Arif Bütüç Tekrar Aday

Kosova Tek Türk Belediyesi Mamuşa Arif Bütüç Tekrar Aday
Son Güncelleme :

23 Ağustos 2017 - 22:41

NAİL PİNDUK  KOSOVA PRİZREN

Mamuşa’nın mevcut Belediye Başkanı ve KTAP Genel Başkanı Arif Bütüç, birkez daha Mamuşa Belediye Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Adaylık başvurusu ardından yazılı bir bildiri yayınlayan Bütüç, süreçle ilgili şu açıklamarda bulundu; “22 Ekim 2017… 23 Ağustos 2017 Çarşamba 12:23  

ARİF BÜTÜÇ YENİDEN ADAY

Mamuşa’nın mevcut Belediye Başkanı ve KTAP Genel Başkanı Arif Bütüç, birkez daha Mamuşa Belediye Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Adaylık başvurusu ardından yazılı bir bildiri yayınlayan Bütüç, süreçle ilgili şu açıklamarda bulundu; “22 Ekim 2017 tarihinde Kosova’da yapılacak olan yerel seçimde Kosova Türk Adalet Partisi “KTAP”tan yeniden adaylığımı açıklamış bulunuyorum.

KTAP bu seçime Mamuşa, Prizren ve Priştine’de katılıyor. Seçimin başta Kosova’ya, özellikle de her zaman özel önem verdiğim Mamuşa halkına daha şimdiden hayırlı olsun diyorum. Seçime girmemin tek nedeni var, sizlerin de malumu olduğu gibi, şimdiye kadar Mamuşa’ya çok şey kazandırdık.

İlköğretim okulu, Lise, Sağlık ocağı yaptık, Mamuşa’yı farklı yönlerden asfalt yollarla ana yollara, otobana giden yolu, en güzel İtfaiye birimini, cenaze hizmetlerini hizmete verdik, yolları temizlemek için araçla donattık, kanalizasyon, ışıklandırma ve kamera sistemiyle kasabamızı güvence altına aldık, sokaklarımızın nerde ise tamamına taş döşedik, mezarlıklarımızın kilit taş ve duvarla sararak koruma altına aldık, Belediyeyi ve Belediye binasını yoktan var ettik, Dere boyunu baştan sona genişlettik, parklar ve buna benzer işleri tamamladık. Diğer bir sözle bir zamanlar tamamen alt yapı eksikliği olan Mamuşa’yı artık 13 milyon Avro yatırımla Kosova’nın en modern bir kasabası haline getirmeyi başardık ancak bu yaptığımız işler bize yeterli gelmiyor, önümüzde ki yarışta çok inandığım halkım bana ve çalışma arkadaşlarıma yeniden oy verip başkan yaparsa, gelecek dönemde İnşallah daha şimdiden Mamuşa’nın yararına olacak pek çok projeyi hayata geçirmek için gece- gündüz demeden, ekip arkadaşlarımla çalışmaya devam edeceğim.

Bu dönem yarıda kalmış projeleri bir bir tamamlayacağım. Ve bu dönemde özellikle insan odaklı projelere ağırlık vereceğim. Kültür, eğitim, insani ilişkiler, sanat, sanatçı gibi yaratıcıların önünü açacağım. Diğer bir sözle hem manevi hem maddi alanda, tarımcısıyla, öğrencisiyle, öğretmeniyle, yazarıyla, sanatçısıyla, Mamuşa’yı inşallah yörenin incisi haline getireceğiz.

Mamuşa, yeni dönemde mutlaka ve mutlaka yörenin hasetle bakacağı, dostun da düşmanın da kıskanacağı bir kültür ortamı olacaktır. Değerli halkım, Mamuşa çok şey hak ediyor. Biz bunun farkındayız. Fakat yeni projelerle emin olabilirsiniz ki hak ettiğinin çok daha fazlasını alacaktır. Bugün adaylığımı ve Mamuşa, Prizren, Priştine Meclis üyesi adaylar listelerini Kosova Merkezi Seçim Komisyonu MSK’ya teslim etmiş bulunuyorum. Listeler büyük bir titizlikle hazırlanmıştır.

Listedeler deki adaylar toplumun bütün katmanlarını kapsamaktadır. Yeni dönemin farklı, özellikle de Mamuşa için ŞAHLANMA döneminin başlangıcı olacaktır. Onurlu, gururlu halkım buna hazır olsun.

YORUM YAP