Arnavutluk'tan Kosova'ya Büyük Darbe !! Sırplardan Yana Oldular » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Mart 2024 - 03:45

Arnavutluk’tan Kosova’ya Büyük Darbe !! Sırplardan Yana Oldular

Arnavutluk’tan Kosova’ya Büyük Darbe !! Sırplardan Yana Oldular
Son Güncelleme :

08 Haziran 2023 - 21:05

“Sırp Belediyeler Birliği’nin” kurulmasını talep eden AB ülkeleri ve ABD’ye bugün Arnavutluk’ta katıldı. “Sırp Belediyeler Birliği’nin” kurulmasını talep “Sırp Belediyeler Birliği’nin” kurulmasını talep eden AB ülkeleri ve ABD’ye bugün Arnavutluk’ta katıldı. Kosova’ya karşı en büyük darbe Arnavutluk’un bu tutumu oldu.Bu zorlu süreçte Başbakan Albin Kurti, Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ellerinden geldiği sürece direnmeye devam ediyor. Arnavut ulusunun çıkarlarını düşünen ve bu doğrultuda çalışan siyasetçi bir elin parmak sayısını geçmez durumda.ABD ve AB’ye bel bağlayan Kosova’ya savaşın ardından en büyük bedel bu anlaşmayla ödetilecek.
24 yıldır ne orduya ne ekonomiye hiçbir yatırım yapmayan basiretsiz siyasilerin bu bedelini de savaşta olduğu gibi yine halk ve gelecek nesillerimiz ödeyecek.Ukrayna Rusya savaşında Sırbistan’ı batılı ülkelerin safına çekmeye çalışanlar Kosova’da sırpların saldırganlığına göz yumuyor (son gösterilerde yaralanan 3 NATO-KFOR askerinin silahla vurulduğu ortaya çıktı), tüm isteklerini kabul ediyor.

Sırpların devlet içinde devlet kurmalarının engellenmesi durumunda ise Kosova’ya karşı birçok yaptırımın uygulanacağı açıklandı. O yaptırımlardan biri de Kosova’da bulunan yabancı asker sayısının azaltılması.Yani isteklerimizi kabul etmezseniz Sırbistan ile savaşa hazır olun diyorlar. Kosova’nın böyle bir savaşa hazır olmadığını bilen “batılı dostlarımız” ölümü göstererek sıtmaya razı olmamızı istiyor.

SÜLEYMAN ÇESKO-KOSOVALI GAZETECİ

Kaynak: @suleymanCeskoeden 

YORUM YAP