Karadağ Sırp toprağı mı ? İddiaya Delilli Cevaplar Yazımızda » Boşnak HaberBoşnak Haber

18 Nisan 2024 - 08:37

Karadağ Sırp toprağı mı ? İddiaya Delilli Cevaplar Yazımızda

Karadağ Sırp toprağı mı ? İddiaya Delilli Cevaplar Yazımızda
Son Güncelleme :

13 Mart 2023 - 15:52

KARADAĞ’DA 7000 YILDIR İNSANLAR VAR
 
*Irkçı Sırplar ve Sırp Ortodoks Kilisesi’ne göre Karadağ, Sırp toprağı.
*Arkeolog ve genetikçilere göre Karadağ’da 7000 yıldır insanlar yaşıyor. Üstelik Kuzey’den değil Anadolu’dan gelmişler. Sırplar ise Karadağ’a 1000 küsür yıl önce Kuzey Avrupa’dan gelmişler !?
*Sırp politikacı Vuk Draşkoviç: “Karadağ Sırp toprağı olamaz çünkü Karadağ devlet olarak Sırbistan’dan çok daha eski. İnsanların yobaz papazların peşinden gitmesi şaşılacak şey. Karadağ Ortodoks İran’a dönüşüyor !
 
Yerli ve yabancı arkeologlardan oluşan bilimsel bir ekip, şu anda Karadağ’da tarih öncesi çağlardaki yaşama tanıklık eden tanınmış arkeolojik alan olan Nikşiç’in Vrbiçka Mağarası’nda bilimsel çalışmalar yapıyor ve sansasyonel bir keşif yaptılar; Karadağ’daki en eski insan kalıntılarını buldular.
 
New York’taki Columbia Üniversitesi’nde araştırmacı olan arkeoloji profesörü Duşan Boric, biri erken Neolitik, diğeri görünüşe göre daha da eski olan iki insan dişinin Mezolitik çağa ait olduğunu belirlediklerini söyledi.
 
Prof. Boric, dişlerin birkaç yıl önce bulunduğunu, ancak bunların Karadağ topraklarında bulunan en eski insan kalıntıları olduğunu doğrulayan DNA ve diğer analizler yeni geldiğini açıkladı.
 
“Biri erken Neolitik dönemden, MÖ 5800 civarında, İkincisi tüm hesaplara göre, Mezolitik bir diş, belki de MÖ 7000 civarından. Güzel olan, o dişlerin sahibi olan insanların yaşadıkları zamanını saptayan DNA analiz sonuçlarının açıklanmış olmasıdır. Neolitik dönemden olan için, bunların bu bölgeye gelen ilk çiftçiler, sığır yetiştiricileri olduğu tespit edildi. Bu insanlar Anadolu’dan, Orta Doğu’dan geliyorlar ve yavaş yavaş Avrupa ve Balkanlar’a yayılıyorlar. Ege, İyon ve Adriyatik kıyılarında bir sahil yolu olduğu varsayılıyor “
 
OYSA SON 100 YILDIR KARADAĞ’DA, KOSOVA’DA, SANCAK’TA VE BOSNA HERSEK’TE HERŞEYİN SLAVLARIN YANİ SIRP VE HIRVATLARIN GELİŞİ İLE BAŞLADIĞI, KARADAĞLILAR, ARNAVUTLAR VE BOŞNAKLARIN SIRP KÖKENLİLER OLDUKLARI YALANINI EFSANELER VE SAHTE TARİHİ KİTAPLARI YAZDIRARAK VE DE KİLİSE ÜZERİNDEN PAPAZLARIN VAAZLARI İLE YUTTURDULAR.
YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR YANAR DERLER. BOSNA SAVAŞI’NDAN SONRA, SIRP VE HIRVATLARIN TEHDİT VE BASKILARINDAN KURTULAN BİLİM İNSANLARININ BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ ÇALIŞMALARINDAN ÇIKAN BİLİMSEL SONUÇLAR ARTIK YALANCILARIN MUMLARINI HEMEN SÖNDÜRÜYOR.
Not: Vuk Drašković, Sırp siyasetçi, akademisyen, hukukçu, gazeteci ve yazar. 1991’den beri Sırp Yenileme Hareketi’nin lideri. 2004-2007 yılları arasında Birleşik Sırbistan-Karadağ Devleti Dışişleri Bakanlığı görevini yürütmüştür.
 
NUSRET SANCAKLI

YORUM YAP