Herkesin Öğrenmesi Gereken Bosna Hersek Tarihi Kitabı Çıktı.. » Boşnak HaberBoşnak Haber

20 Nisan 2024 - 09:22

Herkesin Öğrenmesi Gereken Bosna Hersek Tarihi Kitabı Çıktı..

Herkesin Öğrenmesi Gereken Bosna Hersek Tarihi Kitabı Çıktı..
Son Güncelleme :

19 Şubat 2015 - 20:55

HERKESİN ÖĞRENMESİ GEREKEN BOSNA HERSEK TARİHİ KİTABI ÇIKTI

 

 

BOSNA SANCAK AKADEMİ VAKFI KİTAPLARINDAN İKİNCİ KİTAP ÇIKTI.. KONUYLA İLGİLİ OLARAK NUSRET BEY’İN YAZISINI YAYINLIYORUM..

 

Arkadaşlar Merhaba,

 

Boşnak Edebi ve Tarihi Eserlerini Türkiye’deki okurlar ile buluşturma projemizin ikinci kitabı olan ; İlk Boşnak Tarih Kitabı, ” Kratka Uputa u Proşlost  BOSNE  İ  HERCEGOVİNE od g. 1463 – 1850 ” Safvet Beg Başagiç – Recepaşiç 

( Mirza Safvet ) – 1900, tarafımızdan basılmış olup, Pazartesiden itibaren Kitapçıların raflarını süsleyecektir. Kitabın çevirisini Saffet Atalay arkadaşımız, edebi ve tarihi yazılım düzenlemeleri ise Akdeniz Ünv. emekli hocalarımızdan Özcan Yurdabak tarafından yapılmıştır.

 

Kitap iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm Bosna-Hersek Tarihini anlatmakta, ikinci bölüm ise Bosna-Hersek’teki Doğu Kültürü ( Türk, Arap, Fars ) ve etkisini edebi açıdan ele almaktadır. Kitabın giriş kısmında ise, Genel Bosna Hersek Tarihi ( ilk çağlardan günümüz 1992 Bosna Savaşına kadar. ) Kitap Dr. Amra Dedeiç – Kırbaç’ın makalesinden alınarak kitaba ilave edilmiştir. Kitap 336 sayfa olup, etiket fiyatı kitapçılarda 15 Tl. ancak indirimli olarak ta 10 TL. den satışa sunulacaktır. Kitabın fiyatını ve kitapçılardaki sayısını asgari seviyede tutmayı amaçladık. Tarih kitaplarının okuyucu sayısının az olmasını göz önüne alarak, aslında hedef kitlemiz olan Bosna Hersek Tarihi konusunda araştırmalar yapanlara  referans olması dileği ile bu yolu tercih ettik.

 

Kitap; Tüm Boşnakların Kitabı olması nedeni ile kitapların büyük bir bölümünü, Bosna-Sancak dernekleri, vakıfları ve ilgili kuruluşlarımıza, kitaba emeği geçenler tarafından ortak kararla ücretsiz hediye etmeyi düşündük.

 

Dediğimiz gibi kitap hepimizin kitabıdır. Bu kitabı kendi adlarına bastırmak, yayınlatmak isteyen kuruluşlarımız veya insanlarımız olursa, kendilerinden hiçbir telif hakkı istenmeden istedikleri sayıda, sadece baskı parası ( kağıt vs. ) vererek yayın evimiz olan Kastaş Yayınevinde bastırabilirler. Saygılarımla. N. Sancaklı.   

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN