Genç şampiyonları 10 binler karşıladı » Boşnak HaberBoşnak Haber

27 Mart 2024 - 22:14

Genç şampiyonları 10 binler karşıladı

Genç şampiyonları 10 binler karşıladı
Son Güncelleme :

18 Ağustos 2015 - 11:35

16 Yaş Altı Bosna Hersek Basketbol Takımı Avrupa Şampiyonu oldu. Genç takımı Saraybosna’da 60 binden fazla taraftar karşıladı.

 

Uluslararası Saraybosna Havalimanı’ndan şehir merkezine üstü açık otobüsle gelen basketbolcular, yol boyunca zafer şarkıları söyleyip, yol kenarında ve evlerinin pencerelerinde kendilerini bekleyenleri selamladı.

On binlerce kişinin beklediği Mareşal Tito Caddesi’ne ulaşan basketbolcular, Sönmeyen Ateş Anıtı’nın üzerindeki balkondan vatandaşları selamladı. “Seni seviyorum Bosna” sloganları atıp, zafer şarkıları söyleyen vatandaşlar, meşale yakıp hatıra fotoğrafı çekti.

Bosna Hersek Yıldız Erkek Milli Takım Antrenörü Josip Pandza, burada yaptığı konuşmada, aralarında farklı din ve etnik kökenlerden basketbolcuların bulunduğu takımın başarısının karşılıklı saygıya dayandığına işaret ederek, “Sizden rica ediyorum. Birbirinize karşı saygılı olun. Onlar birbirine karşı saygılıydı ve başardılar” ifadesini kullandı.

Finalde 33 sayı, 8 ribaund ve 7 asistlik bir performans sergileyerek “en değerli oyuncu” seçilen Dzanan Musa ise takım olarak birlikte nefes aldıklarını ve bu şekilde başarılı olduklarını belirterek, “Saraybosna büyük bir şehir, Bosna Hersek büyük bir ülke. Hepimiz Bosna Hersekli olmaktan gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Mareşal Tito Caddesi’ndeki kutlamalarda yaklaşık 60 bin kişi katıldı.

Kaynak: AA 

YORUM YAP