Geleneksel bir Bosna tatlısı olan Pršulja'yı hiç denediniz mi? » Boşnak HaberBoşnak Haber

29 Nisan 2024 - 13:04

Geleneksel bir Bosna tatlısı olan Pršulja’yı hiç denediniz mi?

Geleneksel bir Bosna tatlısı olan Pršulja’yı hiç denediniz mi?
Son Güncelleme :

08 Ağustos 2022 - 22:30

Bosna mutfağı, çok sayıda lezzetli yemeğin yanı sıra tarifleri nesilden nesile aktarılan birçok tatlıyı da bünyesinde barındırıyor. Geleneksel tatlılar arasında süt ve pirinçten yapılan tatlı bir atıştırmalık olan Pršulja bulunur.

Bosna mutfağının geleneksel kekleri, tatlıların tepesinde bulunan agda ile karakterize edilse de, Pršulja, agda ile süslenmeyen birkaç geleneksel tatlıdan biridir. Aşağıda geleneksel Bosna mutfağının ayrılmaz bir parçası olan Prosciutto tarifi yer almaktadır.

Ayrıca, Pršulja’nın Sutlija’ya çok benzediğini, ancak saklama süresi bakımından farklılık gösterdiğini vurgulamak gerekir. Prisluja’nın özelliği toprak kapta hazırlanması, uzun süre kısık ateşte pişmesi ve sonunda çok kalın bir kabuk almasıdır.

Gerekli malzemeler:

bir litre süt

bir bardak pirinç

iki bardak şeker

Hazırlanma şekli:

Sütü toprak bir kaba dökün, yıkanmış pirinci ve ardından şekeri ekleyin. Prosciutto’yu odun sobasında pişirecekseniz kaynatıp ocağın ucuna alarak uzun süre pişmesi için bekletin.

Tatlıyı elektrikli ocakta hazırlıyorsanız kaynamaya bırakın, ardından ısıyı düşürün ve yavaş yavaş pişmeye bırakın. Ev yapımı sütlü maydanozun kreması daha yoğundur ve kısık ateşte ne kadar uzun pişirilirse o kadar lezzetli olur.

YORUM YAP