Dünya Yahudi Kogresi : Srebrenica'da Boşnak Soykırımı Vardı » Boşnak HaberBoşnak Haber

19 Mayıs 2024 - 00:19

Dünya Yahudi Kogresi : Srebrenica’da Boşnak Soykırımı Vardı

Dünya Yahudi Kogresi : Srebrenica’da Boşnak Soykırımı Vardı
Son Güncelleme :

28 Temmuz 2023 - 20:35

DÜNYA YAHUDİ KONGRESİ: YAHUDİ SOYKIRIMI NE İSE SREBRENİCA BOŞNAK SOYKIRIMI DA O; BİR DAHA ASLA !
 
Dünya Yahudi Kongresi: Sırpların Srebrenica’da Boşnaklara yaptığı soykırım için bir kenara çekilip öyle durmayacağız, Srebrenica’daki soykırım kurbanlarının yasını tutacağız.
 
“Bir daha asla” sadece Nazileri Yahudilere yaptığı soykırım (Holokost) için bir daha asla anlamına gelmez ve böyle olmasına da izin verilemez; bunun bir daha kimseye, hiçbir insana, hiçbir azınlığa asla anlamına geliyor !
 
11-16 Temmuz 1995 tarihleri ​​arasında General Ratko Mladiç komutasındaki Sırp Cumhuriyeti Ordusu (VRS) ve Bosnalı Sırpların paramiliter güçleri 8.000’den fazla Boşnak’ı katletti.
 
Srebrenica’daki Boşnak soykırımın 28. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen anma törenine Dünya Yahudi Kongresi’nin Bosna-Hersek delegasyonuna liderlik eden Menachem Z. Rosensaft şunları söylüyor: “Nazi ölüm ve toplama kampları Auschwitz ve Bergen-Belsen’den sağ kurtulan iki kişinin oğlu olarak doğmuş biriyim. Kişisel düzeyde, bu hac yolculuğunun iki açıdan derin bir anlamı olduğunu hissediyorum”.
 
Menachem Z. Rosensaft New York’ta bir avukat ve Yahudi Soykırımdan Kurtulanların Uluslararası Çocukları Ağı’nın kurucu başkanı, Holokost’tan kurtulanların İkinci Nesil hareketinin lideridir. The New York Times’ın ön sayfasında, Yahudi Soykırımı’ndan (Holokıst) hayatta kalanların oğulları ve kızlarının en önde gelenlerinden biri olarak tanımlandı. New Yorklu avukat ve Yahudi cemaati aktivisti Menachem Z. Rosensaft, Mart 2009’dan bu yana Dünya Yahudi Kongresi’nin Baş Hukuk Müşavirliğini yapıyor.
 
KAYNAK: https://www.facebook.com/profile.php?id=100003223577516

YORUM YAP