Domatesli Arnavut Böreği » Boşnak HaberBoşnak Haber

4 Mayıs 2024 - 19:34

Domatesli Arnavut Böreği

Domatesli Arnavut Böreği
Son Güncelleme :

26 Aralık 2018 - 9:53

.

.

.

Malzemeler:

1 kg. un Yeterince tuz Ilık su Nişasta 1 su bardağı sıvıyağ 1 paket margarin (erimiş) İç malzemesi: 1 kg domates 3 tane büyük kuru soğan 3-4 tane çarliston 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:

– Soğanlar robottan geçirilerek yemeklik parçalanır.Geniş bir tencereye alınır. – Sıvıyağ eklenerek iyice öldürülür. – Soğanların ölmesine yakın küçük küçük doğranmış çarlistonlar eklenir ve ikisi beraber iyice sotelenir.(Diri kalmayacak,dişe gelmeyecek) – Üzerlerine robottan geçirilmiş domatesler eklenir.(Kabuklarını çıkartmaya gerek yok çünkü robottan çekince kabuklar dağılıyor) – Domatesler tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte iyice pişirilir.

– Un bir kaba boşaltılır ve tuzunu ekleyip azar azar su ilavesi yaparak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. – Elde edilen bu hamur 40 parçaya bölünür. – Her bir beze parçası, nişastaya bulanıp yemek tabağı büyüklüğünde açılır.

– 1 su bardağı sıvıyağla erimiş margarini karıştırıp ,bu karışımdan açtığımız hamurun üzerine süreriz. – 20 tane beze bu şekilde açılıp aralarına yağlar sürülerek kat kat üstüste konur. – Diğer 20 beze içinde aynı işlem yapılır. – En üstteki bezelere yağ karışımı sürülmez. – Üst üste duran 20 beze oklavayla tepsi büyüklüğünde açılır. – Ortasına hazırladığımız domatesli harç serilir.

– Diğer 20 tane beze de açılarak üstüne büzüştürülerek kapatılır. – Kalan yağ böreğin üstüne dökülür. – Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 40-45 dk. pişirilir. Afiyet olsun. NOT: Bezeleri nişastaya bulayarak açmamızın sebebi ;böreğin kat kat ayrılması içindir.

YORUM YAP