Deprem uzmanı Üşümezsoy 2.depremin yerini açıkladı: Şiddeti 7 olacak » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Mart 2024 - 05:19

Deprem uzmanı Üşümezsoy 2.depremin yerini açıkladı: Şiddeti 7 olacak

Deprem uzmanı Üşümezsoy 2.depremin yerini açıkladı: Şiddeti 7 olacak
Son Güncelleme :

06 Şubat 2023 - 20:34

Deprem uzmanı Üşümezsoy 2.depremin yerini açıkladı: Şiddeti 7 olacak

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy AFAD’a göre 7.4 diğer kaynaklara göre 7.8 olan Kahramanmaraş depreminden sonra 7 büyüklüğünde deprem olabilecek yeri açıkladı.

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, saat 20.43’te merkez üssü Muğla’nın Marmaris ilçesi olan 5,4 büyüklüğünde meydana gelen sarsıntının ardından açıklamalarda bulundu.

MARMARİS’TE 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM RİSKİ
Prof. Dr. Üşümezsoy, “Rodos’tan belli bir eğik açı ile dalması sonucu büyük bir yırtılmaya neden olmuş. Geniş bir alanda yırtılmayı sağlamış. Japonya’daki yırtılmaların küçük bir boyutudur. 60 km’ye ilerlemiş olması, Marmaris’in altına gitmesi 7’lik deprem oluşturabilir” ifadelerini kullandı.

Prof. Üşümezsoy, yukarıdaki haritada yer alan noktaların meydana gelen depremlerin derinliğini gösterdiğini söyledi.

BÖLGEDE SIKIŞMA VAR!
Marmaris’in güneyinde sıkıştırma olduğunun altını çizen Üşümezsoy, “Marmaris’in güneyinde sıkıştırma oluyor. Bu deprem, 5,4’lük buradaki sıkıştırmalı ve yanal hareketin kombinasyonunda olan bir deprem… Daha önce iyimser dedik ama burada 7’lik bir deprem olduğunu söylemiştik, bölgede bir sıkıştırma var” dedi.

 

Kaynak: https://www.milligazete.com.tr/haber/13963755/deprem-uzmani-usumezsoy-2depremin-yerini-acikladi-siddeti-7-olacak

 

YORUM YAP