Burak Gülsunay ile Boşnak Müziği Röportaj » Boşnak HaberBoşnak Haber

19 Nisan 2024 - 04:39

Burak Gülsunay ile Boşnak Müziği Röportaj

Burak Gülsunay ile Boşnak Müziği Röportaj
Son Güncelleme :

12 Haziran 2016 - 19:17

İstanbul Anadolu Yakası Pendik Boşnaklar’ından Burak Gülsunay Zejnelovic ile özel röportaj gerçekleştirdik. Bir dönem Pendik Bosna Sancak Derneği Başkanlığında görev yapan Adem Gülsunay’ın Oğlu Burak Gülsunay özel röportajı Boşnak Medya Farkıyla sizlerle

1) İsminiz ve Soyisminiz nedir?

Burak Gülsunay

2) Burak bey kendinizden biraz bahseder misiniz?

7 Eylül 1991 Üsküdar doğumluyum.Ailem Sırbistan Novipazar’dan 1966 yılında İstanbul’a göç etmişler. Zejnelovic Sülalesindenim. İlkoukulu İbrahim Öztürk İlköğretim okulunda,Liseyi Pendik Ticaret Meslek Lisesinde,Üniversiteyi Kocaeli Üniversitesin de okudum. 4 Yıllık İşletme-Muhasebe mezunuyum.

3) Boşnakça Müzik söylemeye ne zaman başladınız?

Ben Boşnak müziğini 8 yaşından beri dinlerim.Boşnakça şarkı söylemeye ise 13-14 yaşlarında başladım.Kültürümüzle büyüdüm bu nedenle Boşnak Müziğine olan bağlılığım oldukça fazladır.

4) Hangi Boşnak sanatçıyı örnek alıyorsunuz? Ve hangi Boşnak şarkısı daha güzel.

Ben kendi adıma Halid Beslic,Saffet İsovic,Dino Merlin ve Hanka Paldum’u örnek alırım.Çünkü bu sanatçılar savaş yıllarında halklarını kaderlerine terk etmemiş ve onlara destek olmuşlardır.Yaptıkları yardım konserleriyle ve o dönemlerde çıkardıkları kasetlerde bulunan savaş şarkıylarıyla Bosna ve Boşnak halkına büyük destek vermişlerdir.Bu şarkılardan sadece bir tanesi olan Halid Beslic’in Sarajevo şarkısı kendi adıma en sevdiğim şarkıdır.

5) Eğer imkanınız olsaydı hangi Boşnak sanatçı ile düet yapardınız?

İlk düet yapmak istediğim şarkıcı Halid Beslic olurdu,ondan sonra Saffet İsovic ve Geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz memleketlim Novipazarlı hemşehrim Çazim Çolakovic ile düetim olmasını isterdim. Kendisini gençler pek bilmez.

6) Biz Boşnaklar’ın en değerli olanı Sevdalinka olduğunu biliyorsunuz. Sizin gibi genç kardeşlerimiz Boşnakça şarkı söylemesi bizleri onure ediyor. Peki Boşnakça şarkılar söylemeye devam edecek misiniz?

Ben her daim Boşnakça şarkılar söylemeye gururla devam edeceğim.İsterdim ki şimdiki gençlerimizde benim gibi Boşnak müziğini,sevdalinka türkülerimizi öğrenip söylesinler.Ama görmekte olduğum kadarıyla şu anki genç Boşnak nesil sevdalinka türkülerimizi pek sevmemekte. Bu konuda özellikle ailelerimize de çok iş düşmekte Genç kardeşlerimize sevdalinka kültürünü öğretmek,Boşnak müziğinin sadece pop müziğinden ve rock müziğinden ibaret olmadığını çocuklarına öğretmeleri gerekir. Ne yazık ki gençlerimizin bir çoğu bunu bilmez. Her 10 Boşnak gencinden ya da çocuğundan 7 si sevdalinka dinlemez.Bu durum beni gerçekten üzmektedir. Umarım gelecekte daha iyi olur.

7) Boşnak camiasında size göre en iyi ve marka haline gelmiş Boşnak sanatçı kimdir?

Benim için Boşnak şarkıcıların her biri ayrı ayrı birer markadır.Çünkü Boşnak halkı özellikle pop müziğini çokça sever ve hemen hemen her müslüman Bosnalı şarkıcıya aynı değeri verir.

8) Boşnakça müziklerinizi sahne alarak yani herhangi bir mekanda çıkıyor musunuz?

Henüz hiç bir mekanda çıkmadım. Kendi içimde şarkı söylerim. Evimde,arabamda ya da bir yerde misafirler ile toplandığımızda
zevkle onlara isteklere göre şarkı seslendiririm.Sadece bir kaç kez düğün salonlarında istek üzerine 1-2 şarkı söylüyorum. Ama bunun dışında henüz bir sahne tecrübem var,o da bir Teferiç de şarkı seslendirmiştim.

 

9) Son olarak öncelikle sizlere teşekkür ediyoruz. Bizlere Boşnak Medya’ya verdiğiniz Boşnak müziği kültürü hakkında özel röportajlar için Boşnak müzikleri şarkıları söylemenizin devamını dileriz. Eğer Boşnakça şarkı söylemeye devam etmeniz durumunda bir albüm çıkarmayı düşünüyor musunuz?

Bende sizlere çok teşekkür ederim,beni bu röportaja,bu söyleşiye layık gördüğünüz için.Elbette şarkı söylemeye devam edeceğim ve ileride bir gün birileri tarafından fark edilirse bir cd çıkarmak isterim.

10) Boşnak Medya sitemiz hakkında ne düşünüyorsunuz?

Boşnak Medya sayfası Facebook,Twitter,İnstagram ve Youtube adlı paylaşım sitelerinde aktif olarak faaliyet sürdüren,Boşnaklar ve diğer balkan milletlerinden yaptıkları paylaşımlar ile hem beni ve diğer sayfa takipçilerini bilgilendirerek kaliteli bir sayfadır.Sayfanın sahipleri benim kadim dostlarım olmakla birlikte kendileriyle birlikte açmış olduğumuz Boşnak halk müziği Narodna muzika ve Boşnaklar isimli 2 adet sayfamız bulunmaktadır. Bu sayfalarada teşriflerinizi bekleriz.

ÖZEL RÖPORTAJ

HABER RÖPORTAJ: Sedat RAMOVİC – Boşnak Medya

1243[youtube id=”9eHIK6NJyQY”]

YORUM YAP