Bu Boşnak Şehrinde Artık Boşnak Yaşamıyor !! » Boşnak HaberBoşnak Haber

23 Nisan 2024 - 23:37

Bu Boşnak Şehrinde Artık Boşnak Yaşamıyor !!

Bu Boşnak Şehrinde Artık Boşnak Yaşamıyor !!
Son Güncelleme :

04 Kasım 2021 - 20:23

Aliya : “Unutulan Soykırımlar Tekrarlanır”
 
1941-1945 Boşnak Soykırımı’ndan ders alınmadı ve 1992-1995 Boşnak soykırımı yaşandı.
 
-SOYKIRIMI’NDAN DERS ALINMADI VE 1992-1995 BOŞNAK SOYKIRIMI YAŞANDI.
-DOĞU BOSNA BOŞNAK ŞEHRİ FOÇA’DA BOŞNAKLARA YAPILAN İKİ SOYKIRIM SONRASI BUGÜN ŞEHİRDE BOŞNAK KALMADI !
 
İkinci Dünya Savaşı’nda (1941-1945) öldürülen 106.000 Boşnak içinden sadece Foça’da Çetniklerin art arda 3 kez yaptıkları katliamlarda 8.000 kadar Boşnak öldürülmüştü !
“Boşnak çocukları ayaklarından tutup, ailelerin gözleri önünde kaynar sulu kazana baş aşağı sokup çıkarıyorlardı.”
İkinci Dünya Savaşı’nda Sırp Karadağlıların Boşnaklara yönelik soykırımının zirvesi Podrinye’nin (Drina Nehri Vadisi) ortasında gerçekleşmiş, Foça kasabası ve çevresi masum insanların çektiği acılarla eş anlamlı hale gelmişti. Draja Mihailoviç’in Çetnikleri bu bölgede üç kez Boşnak katliamı gerçekleştirdi ve bazı tarihçilere göre yaklaşık 8.000 Boşnak öldürdüler..
Katliamlardan birinde yaşanan bir olay:
Popov köyünde, Priyetsel’de toplanmış olan Çetnikler Sliyepçeviçlerden Hasan Vreva ve Şerif’in annesi ile diğer çocuklarını birlikte evde yakaladılar.Kazanda kaynatılmış suyun içine, aldıkları çocukları tek, tek baş aşağı suya sokup, gözleri yuvalarından çıkana kadar korkunç bir şekilde onları öldürdüler. Belge ve tanıkları anlattıkları hikâyelere göre bu şekilde sayıların10-15 arası çoğunluğu çocuk olanlar işkence ile öldürüldü.
 
Kaynak: Stav.ba
 
BUGÜNLERDE BOSNALI SIRP LİDER DODİK İLE BİR KISIM BOSNALI HIRVATLARIN LİDERİ ÇOVİÇ, GEÇMİŞTE YAPILAN SOYKIRIMLAR ADALET ÖNÜNDE CEZALANDIRILMADIĞI İÇİN “NASILSA BİZE BİRŞEY OLMUYOR” DİYEREK, BOSNA HERSEK’İ FELAKETE SÜRÜKLÜYORLAR
 
 
Nusret SANCAKLI

YORUM YAP