Bosna’nın Irak Hükümetine Gönderdiği Silahlar IŞİD’in Elinde » Boşnak HaberBoşnak Haber

6 Mayıs 2024 - 21:40

Bosna’nın Irak Hükümetine Gönderdiği Silahlar IŞİD’in Elinde

Bosna’nın Irak Hükümetine Gönderdiği Silahlar IŞİD’in Elinde
Son Güncelleme :

24 Mart 2015 - 0:49

Bosna’nın Irak Hükümetine Gönderdiği Silahlar IŞİD’in Elinde

(Fatih Cesur – Dış Haberler)

Bosna Hersek otoriteleri, Irak ordusuna gönderilen 500 ton mühimmatın IŞİD’le mücadelede ne kadar etkili olacağını tartışadursun, birkaç gün önce örgüt Twitter’da, kendi söylemlerince ‘fethettikleri’ Kuzey Irak’taki Irak ordusunun 26. Tugayı’nın mühimmat deposunun fotoğraflarını paylaştı.

IŞİD militanlarının övgüyle bahsettiği yağmada, söylediklerine göre Sırbistan, Hırvatistan ve Bosna Hersek tarafından Irak ordusuna hibe edilen mühimmatlar bulunuyor. Örgütün yayınladığı fotoğraflardaki cephanelerin altında, 12.7 milimetre çapındaki mühimmatın Bosna Hersek menşeili olduğu görülüyor. Bir fotoğrafta, silahların üretim yerinin Konjic olduğunu gösteren, “Mühimmat kalibresi 12.7 x 108 mm, çekirdeği…” yazısı mevcut. Diğer fotoğraflarda ise IŞİD militanları kendilerine has giyimleri ve başlarındaki kamuflaj bandanalarla, istiflenen mühimmat kutularının yanında duruyor.

Bosna Hersek, ülke cephaneleğinden Irak ordusuna islamcı teröristler için savaşmalarına katkı sağlamak için birden fazla kez mühimmat ve silah gönderdi. Son hibe, Bosna’daki ABD büyükelçiliğinin onayıyla gerçekleşti.

Kaynak: HaberBoşnak

YORUM YAP