"Boşnakları Sırp Yapmazsak, Onlara "Türk" Diyelim ! » Boşnak HaberBoşnak Haber

20 Nisan 2024 - 02:49

“Boşnakları Sırp Yapmazsak, Onlara “Türk” Diyelim !

“Boşnakları Sırp Yapmazsak, Onlara “Türk” Diyelim !
Son Güncelleme :

02 Şubat 2023 - 13:21

“BÜYÜK SIRBİSTAN, YALAN SIRP TARİHİ YAZDIRILMASI VE BOŞNAKLARIN SIRP YAPILMASI” NIN FİKİR BABASI İLİYA GARAŞANİN: “BOŞNAKLARI SIRP YAPAMAZSAK, ONLARA “TÜRK” DİYELİM !
 
“Daha büyük bir Sırbistan” planının büyük problemler olmadan işlemesi ve Ortodoks Boşnakların Sırplaştırılmasının planlandığı gibi gerçekleştirilmesi için Garaşanin, Sırplar, Balkanların tüm halklarının (yeni) tarihini yazmanın gerekli olduğuna inanıyor. Bu konuda şöyle diyor: “Bu yeni yazılacak kitaplar özellikle inandırıcı bir şekilde ele alınmalı ve yeni tarih, çok yetenekli ve derin kavrayışlara sahip bir adam aracılığıyla yazılmalıdır.”
Garaşanin ayrıca Sırp Ortodoks Boşnakları için büyük bir sorun olmayacağını yazıyor, Garaşanin, Fransisken keşişleri tarafından yönetilen Boşnak Katoliklerin nasıl Sırplaştırılacağı konusunda daha büyük bir sorun görüyor. Garaşanin Boşnak Müslümanlar hakkında, okullarda onlara Müslümanlaştırılmış Sırp olduklarının öğretilmesi gerektiğini ve Boşnaklar bunu kabul etmezlerse, Boşnak Müslümanları Bosna’dan olabildiğince ayırmak için onlara Türk/Müslüman denmesi gerektiğini yazıyor.
1844 yılı Sırpların Kırmızı Kitabı Naçertaniye’de aynı İliya Garaşanin şöyle yazmış : “Bosna’da Müslüman Boşnaklar, Katolik Boşnaklar ve Ortodoks inancımızdan Boşnaklar yaşıyor” !!!
BU BELGEDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ 1800’LÜ YILLARDA AVUSTURYA’NIN VİYANA ŞEHRİNDE AVRUPA DEVLETLERİ (KUTSAL İTTİFAK) TARAFINDAN ORTAYA ATILAN SIRBOHIRVAT POLİTİKALARI (BOŞNAKLARIN MÜSLÜMAN OLMUŞ SIRPLAR VE MÜSLÜMAN OLMUŞ HIRVATLAR OLDUĞU YALANI) GÜNÜMÜZDE DE HALA YAŞIYOR !
 
Staaara politika SrboHrvata još uvijek živi!
 
Nusret SANCAKLI

YORUM YAP