Boşnakları İlgilendiren Skandal Konferans İptal Oldu » Boşnak HaberBoşnak Haber

20 Nisan 2024 - 04:52

Boşnakları İlgilendiren Skandal Konferans İptal Oldu

Boşnakları İlgilendiren Skandal Konferans İptal Oldu
Son Güncelleme :

27 Kasım 2015 - 14:43

Mladic’i Savunan Adamla Yapılacak Olan Skandal Konferans İptal Oldu

3 Yıl süren Bosna Savaşı sonucunda Boşnaklara zorla imzalatılan Dayton Konferansı ,tarihimizde önemli bir olaydır.Ancak bu antlaşma ile Boşnakların toprakları Sırplar’a doğrudan,Hırvatlara ise Boşnaklarla beraber yaşayacakları şekilde paylaştırılmıştır.Yani bize ait olan topraklar iki topluluga da taksim edilerek hayat şartlarımız sınırlandırılmştır.

İşte böylesine önemli olan bir olayı TÜİÇ ve BALKAR gibi iki önemli araştırma kurumu güzel bir konferans tertip etmek istemişlerdir.Ancak tek taraflı olarak Ratko MLADİC’i mahkemede savunan Milos SOLAJA çağrılmıştır.Sırp kökenli bir ismin ne kadar taraflı olacağı ortadadır.Dolayısıyla karşıt olarak bir Boşnak akademisyen veya Bosna savaşında önemli rol oynayan ve o yılları yaşayan insanların da çağrılması gerekmektedir.

Bu durum nedeniyle konferansın tarafsızlığını yitireceği aşikardır.nitekim gelen tepkiler nedeniyle konferans iptal olmuştur.

Başta TÜİÇ ve BALKAR olmak üzere böylesine kaliteli ve ciddi araştırmalar gerçekleştiren kurumlardan ricamız daha seviyeli insanlar çağırarak isimlerine yakışır bir program sunmalarıdır.

Saygılarımızla

BOŞNAK MEDYA EKİBİ

YORUM YAP