Bosnadaki Madenciler Toprağa Verildi » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 19:16

Bosnadaki Madenciler Toprağa Verildi

Bosnadaki Madenciler Toprağa Verildi
Son Güncelleme :

15 Ekim 2015 - 19:34

Bosna Hersek’in Kakany şehri yakınlarındaki Begiçi-Biştrani kömür madeninde önceki gün meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 4 maden işçisi için cenaze töreni düzenlendi.

 

Bosna Hersek’in Kakany şehri yakınlarındaki Begiçi-Biştrani kömür madeninde önceki gün meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 4 maden işçisi için cenaze töreni düzenlendi.

Kakany şehrindeki kültür merkezinde düzenlenen törene, göçükte hayatını kaybeden işçilerin aileleri, mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Kakany Maden Ocakları Birliği Başkanı Nezir Begiç, burada yaptığı konuşmada, maden işçilerinin ocaklarda çalıştıkları sürece her zaman korkuyla yaşayacaklarını belirterek, dört maden işçisini kaybetmiş olmaktan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Bosna Hersek Federasyonu Madenciler Sendikası Başkanı Sinan Husiç de başta maden işçilerinin aileleri olmak üzere tüm kent halkına başsağlığı dileyerek, maden ocaklarındaki çalışma koşullarının düzeltilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Bu arada, dört maden işçisinin hayatını kaybetmesi nedeniyle ülkedeki iki entiteden biri olan Bosna Hersek Federasyonu’nda bugün yas ilan edildi.

Hayatını kaybeden işçilerden Muhamed Saraç, Nermin Muşiya ve Seyad Gacun’un cenazeleri, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilirken, Miyo Stoyiçiç’in cenazesinin yarın köyünde düzenlenecek törenin ardından defnedileceği bildirildi.

 

Kaynak: http://www.bosnahersek.ba/bosnali-maden-iscileri-topraga-verildi/

 

YORUM YAP