BOSNA SAVAŞI' DA İLK İMAM CİNAYETİ » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 00:39

BOSNA SAVAŞI’ DA İLK İMAM CİNAYETİ

BOSNA SAVAŞI’ DA İLK İMAM CİNAYETİ
Son Güncelleme :

15 Aralık 2022 - 23:39

Bosna’da Şehit edilen 102 İmam’dan ilkiydi Mustafa ef. Mujkanović cinayeti.1992 yılında Bratunac İlköğretim Okulu’un da eşi benzeri görülmememiş bir işkenceden sonra Sırplar 42 yaşında olan Mustafa ef. Mujkanović’in dilini keserek öldürdüler.
1992-1995 yılları arasında öldürülen BH İslam Toplumu’ndan 102 kişi arasından ilk kurbandı Mustafa Efendija.

Savaş başladığı sıralarda katliamlar,soygunlar,Boşnakların altın ve para gibi değerli şeylerini alıp ardından da köyler deki evler talan edilip sonrada yakılmaktaydı.Bunun üzerine Mustafa Efendija eşini oğlunu ve kızını alarak Tuzlaya götürdü daha sonrada kasabası Bratunac’a geri döndü çünkü dönmezse cenazeleri yıkayıp defnedecek kimse yoktu bu nedenle tüm katliamlara rağmen zor durumda ki halkını terk etmek istemedi.

Sırplar 1992 yılının 12 Mayısı 13 Mayıs’a bağlayan gece Bratunac camisini yıkmadan önce minareden sabaha kadar şarkılar çalarak eğlendiler .İmam Mustafa efendija’ya da işgence yaparak öldürdüler ve sabaha karşıda Bratunac Camisini bombalayarak havaya uçurup yıktılar.

Şu an görevli olan Bratunac’ın Baş imamı Hodzic Efendija, onlara destek veren burada yaşayan Sırplar dan da hiçbirinin Lahey’de işlediği suçlardan dolayı malesef sorumlu tutulmadığını da belirtti. 

YORUM YAP