Bosna Hersek'ten Türkiye'ye et satışı » Boşnak HaberBoşnak Haber

27 Mart 2024 - 19:10

Bosna Hersek’ten Türkiye’ye et satışı

Bosna Hersek’ten Türkiye’ye et satışı
Son Güncelleme :

14 Ocak 2016 - 22:04

Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Sarovic, et ihracatı konusunda, Türkiye’nin herhangi bir kısıtlamasının olmadığını belirtti.

Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Mirko Sarovic, Türkiye’ye 15 bin tonluk et ihracatı konusunda, basındaki iddiaların aksine, Türkiye’nin herhangi bir kısıtlaması olmadığını söyledi.

AA muhabirine konuşan Sarovic, bakanlık olarak ihraç edilecek etin işlenmesi ve Bosna Hersek menşeli olması hususunda kontroller yaptıklarını söyledi.

Et ihracatı konusunda Türkiye’nin kısıtlamasını olmadığını vurgulayan Sarovic, “Hatta bakanlık olarak etin sağlıklı olması için biz bazı kısıtlamalar getirdik” ifadesini kullandı.

Sarovic, et ihracatı konusunda Türkiye ile sürekli iletişim halinde olduklarını aktararak, “Bu konuyla ilgili her hususun doğru yapılmasını istiyoruz. Dış Ticaret Odamız, etin Bosna Hersek menşeli olduğuna dair sertifika verirken, Veteriner Merkezimiz de bu ürünlerin gümrük kontrolünü üstlendi” diye konuştu.

Et ihracatında suistimalleri önlemek için karşılıklı çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Sarovic, et ihracatı anlaşmasının Bosna Hersekli üreticiler açısından son derece önemli olduğunu kaydetti.

(AA)

http://www.trthaber.com/haber/ekonomi/bosna-hersekten-turkiyeye-et-satisi-229653.html

YORUM YAP