Bosna Hersek'ten kanlı terör saldırısına kınama » Boşnak HaberBoşnak Haber

29 Mart 2024 - 04:30

Bosna Hersek’ten kanlı terör saldırısına kınama

Bosna Hersek’ten kanlı terör saldırısına kınama
Son Güncelleme :

14 Kasım 2015 - 17:55

Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi, Paris’teki terör saldırılarını kınadı.

Açıklamada, “Avrupa’nın göbeğinde 150’den fazla masum insanın hain bir şekilde katledildiği kanlı terör saldırısı, sadece Fransa’ya değil aynı zamanda insanlığa ve demokrasiye yapılmış olan bir saldırıdır. Bu hain saldırı karşısında paniğe kapılmadan teröre karşı olan duruşumuzu değiştirmeden birlik olmalı ve gelecekte olması muhtemel saldırılara karşı güçlü bir şekilde önlem almalıyız. Bu kanlı terör saldırısında hayatını kaybeden insanların ailelerine başsağlığı diler ve kardeş Fransız halkının yanında olduğumuzu belirtiriz.” ifadeleri yer aldı.

Bosna Hersek Reis-ül Uleması Hüseyin Kavazoviç de Paris’te yapılan kanlı katliamı şiddetle kınadığını, masum bir insanı öldürmenin bütün bir insanlığı öldürmek olduğunu ifade etti. Kavazoviç Fransız devletinin ve devlet organlarının bu hain saldırı karşısında gerekli tedbirleri alacaklarını ve bu saldırıya gereken cevabın verileceğini ancak bu sırada Avrupa’da yaşayan Müslümanlara karşı herhangi kötü bir muamelenin olmamasını temenni etti. Aynı zamanda Avrupalı Müslümanların yaşadıkları ülkelerde barışın ve istikrarın devamı adına daha fazla gayret etmeleri gerektiğini belirtirken, Terörün dininin olmadığını da ifade etti.

Öte yandan Sırbistan Başbakanı Aleksader Vucic de Belgrad’daki Fransa Büyükelçiliği’nin ziyaret ederek açılan taziye defterine “Paris’te yaşanan kanlı terör saldırısı Fransız halkına yapılan bir terör saldırısı olduğu gibi aynı zamanda bütün Avrupa’ya yapılmış bir saldırıdır. Bu zor zamanda Sırbistan olarak Fransa ile omuz omuza, güvenliğin sağlanması adına her türlü katkıyı yapma adına hazırız.” diye yazdı.

 

KAYNAK:CİHAN https://www.cihan.com.tr/tr/bosna-hersekten-kanli-teror-saldirisina-kinama-1939439.htm

YORUM YAP