Bosna Hersek, 15 Şubat'ta resmen AB üyeliğine başvuracak » Boşnak HaberBoşnak Haber

27 Mart 2024 - 18:49

Bosna Hersek, 15 Şubat’ta resmen AB üyeliğine başvuracak

Bosna Hersek, 15 Şubat’ta resmen AB üyeliğine başvuracak
Son Güncelleme :

26 Ocak 2016 - 22:50

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Dragan Covic, ülkesinin 15 Şubat’ta Avrupa Birliği (AB) üyeliği için resmen başvuruda bulunacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Covic, son  günlerde ülke kamuoyunda sıkça gündeme getirilen AB üyeliği başvurusu konusuna  açıklık getirdi.
 
AB Dönem Başkanı Hollanda‘nın devlet yetkilileriyle yaptıkları  görüşmeler neticesinde üyelik başvurusunu 15 Şubat’ta yapma konusunda mutabık  kaldıklarını belirten Covic, “Dürüst olmam gerekirse üyelik başvurusu için hazır  olup olmadığımız konusunda fikir ayrılıkları vardı. Bana göre, bu başvuruyu daha  önce yapmalıydık” ifadesini kullandı.
 
Covic, üyelik başvurusunda bulunarak aynı zamanda AB ile müzakerelere  ve üyeliğe adanmışlıklarını da göstermiş olacaklarını vurgulayarak, “Gelecek yıl  başlarında aday ülke statüsü alacağımızı düşünüyorum ancak aday ülke statüsü  almamızın da bu aşamada önemi yok. Zaman içinde müzakereler kapsamında fasıllar  açmaya başlayacağız” ifadesini kullandı.
 
Adaylık başvurusunun ardından her şeyin daha hızlı ilerleyeceğine  inandığını söyleyen Covic, “AB üyeliği bizim çıkarımızadır ve bunu kendimiz  başarmalıyız” dedi.
 
KAYNAK: http://www.milliyet.com.tr/bosna-hersek-ab-uyeligine/dunya/detay/2184788/default.htm

YORUM YAP