Bir Srebrenica Annesi Daha Vefat Etti » Boşnak HaberBoşnak Haber

17 Nisan 2024 - 07:34

Bir Srebrenica Annesi Daha Vefat Etti

Bir Srebrenica Annesi Daha Vefat Etti
Son Güncelleme :

19 Haziran 2021 - 19:15

BİR SREBRENİCA ANNESİ DAHA ALLAH’IN RAHMETİNE KAVUŞARAK BU DÜNYADA ÇEKTİĞİ ACILARINDAN KURTULDU.

        Srebrenicalı anne Sebahata Feyziç daha iyi ve adaletli bir dünyaya göç etti …Sabaheta Feyziç, Sırp askerleri tarafından vahşice dövülürken oğlunu bırakmak istemediği ve ona sımsıkı sarıldığı için Sırp askerleri tarafından vahşice dövülen Srebrenitsalı bir anne idi. Kğçük oğlu annesinin çektiği acıya dayanamamış ve ona demşti ki:
ANNE NE OLUR BIRAK BENİ VE GİT! HİÇ OLMAZSA SEN KURTUL …”
        Temmuz 1995’te Srebrenitsa’daki Boşnak soykırımda kocasını ve reşit olmayan oğlunu kaybetti.Sabaheta’nın oğluyla ilgili üzücü hikayelerden biri Srebrenitsa duvarında yazılı. Srebrenitsa’daki soykırım hakkındaki gerçekler ve bu suçun kurbanları için büyük bir adalet savaşçıydı. Hakikat, adalet, insan hakları ve özgürlükler için savaşanlara, soykırım bilimi ile ilgilenenlere ilham kaynağı oldu. Allah’tan, Srebrenica soykırımında öldürülenlerle birlikte ona da Cennetini vermesini diliyoruz.
     Gerçek kahramanlar, hakikat, hukuk ve adalet için savaşanlar, kurbanların onuru için savaşanlar; Srebrenica’nın annesi Sabaheta gibi insan hakları ve özgürlükler için asil aktivistler asla ölmez, çünkü onun bu büyük misyonlardaki kahramanlığı, mücadelesi, etkinliği ve asaleti gelecek için sonsuz ilham kaynağı olmaya sadece Bosna Hersek’te değil tüm dünyada, soykırımsız daha iyi bir dünya için mücadeleye devam edenlere örnek olacaktır.
           Rahmetli Sebahata Feyziç; gerçekler, hukuk ve adalet, soykırım mağdurlarının onuru, insan hak ve özgürlükleri ve soykırımsız bir dünya için mücadele etmiş çok değerli bir insan idi.
Ruhu Şad Olsun …
NUSRET SANCAKLI

YORUM YAP