Bigmev’den Bosb’lu İş Adamlarına Yatırım Çağrısı » Boşnak HaberBoşnak Haber

27 Mart 2024 - 21:30

Bigmev’den Bosb’lu İş Adamlarına Yatırım Çağrısı

Bigmev’den  Bosb’lu İş Adamlarına  Yatırım Çağrısı
Son Güncelleme :

18 Ekim 2015 - 22:24

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD), Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı (BİGMEV) yetkililerini ağırladı. Görüşmede, Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki yatırım ve ticaret fırsatları ele alındı.

BOSİAD Başkanı İlker Oral ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) Başkanı Hüseyin Durmaz ve OSB yönetiminin de yer aldığı görüşmede, BİGMEV Genel Sekreteri Cenita Kocaman tarafından gerçekleştirilen ülke tanıtımının ardından, ikili ticaret ve yatırım fırsatları, doğrudan iş bağlantıları kurma, Bosna Hersek’teki özelleştirmeler ve yatırım potansiyeli olan sektörler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Bosna Hersek’in potansiyel aday statüsünde olup, 5 yıl içerisinde AB’ye üye olmasının beklendiğini belirten Cenita Kocaman, “Kardeşlik ve güçlü tarihsel bağlarımıza rağmen, Bosna Hersek’e yapılan yatırımlara baktığımızda Türkiye dokuzuncu sırada bulunuyor. BİGMEV olarak bu rakamı daha üst sıralara taşımak istiyor ve Türk iş adamlarımızı Bosna Hersek’e yatırıma davet ediyoruz” dedi.

GÜMRÜK VERGİSİ YOK!
Sıfır gümrük vergisinin alındığı ülkede, Türkiye’nin herhangi bir bölgesiyle olduğu gibi ticaret yapmanın mümkün olduğunu kaydeden Kocaman, şöyle devam etti: “Tarım, hayvancılık, enerji, turizm, ahşap, bilişim ve gıda başta olmak üzere geniş bir sektör portföyünde yatırım yapılabilir. Bölge ülkelerine göre maliyetler oldukça düşük. Özelleştirmeler başta olmak farklı alanlarda yatırım ve ticaret yapma imkanına sahipsiniz. 4 milyonluk küçük bir pazar olmasına karşın, hitap ettiği bölge açısından Bosna Hersek stratejik bir ülke.”

BİGMEV olarak düzenledikleri iş gezileri ile de Türk ve Bosnalı işadamlarını buluşturduklarını da anlatan Kocaman, BOSB’lu iş adamlarını da Bosna Hersek’e davet etti.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ”
Yapılan görüşmeden ve alınan bilgilerden memnuniyetini ifade eden BOSİAD Başkanı İlker Oral da Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki yatırım ve ticaret ortamının daha üst noktalara taşınması için her türlü girişime hazır olduklarını söyledi.

KAYNAK: BİGMEV http://www.bigmev.org/news/bigmevden-bosblu-is-adamlarina-yatirim-cagrisi/

YORUM YAP