Bereket Konvoyu Prizren'de Engellendi » Boşnak HaberBoşnak Haber

29 Mart 2024 - 00:11

Bereket Konvoyu Prizren’de Engellendi

Bereket Konvoyu Prizren’de Engellendi
Son Güncelleme :

22 Haziran 2016 - 1:15

PRİZREN BELEDİYESİ ‘BEREKET KONVOYU ‘NA İZİN VERMİYOR

Bayrampaşa Belediyesi’nden Balkanlara yola çıkan “Bereket Konvoyu” Salı günü  Prizren’de iftar vermeyi planlıyordu.

11 seneden bu yana Prizren’in Şadırvan Meydanı’nda binlerce kişiye iftar veren akabinde de güzel bir kültür-sanat programıyla Ramazan akşamlarına ayrı bir renk katan “Bereket Konvoyu”-na bu yıl, şu ana kadar, Prizren Belediyesi tarafından izin verilmedi. Prizren Belediyesi Kamu Hizmetleri Müdürü Hasan Hasani yapılan resmi izin başvurusuna buradaki esnafın işleri engellendiği gerekçesiyle izin vermeyeceğini bildirdi.

Prizren’de bugün Kurila Aile Sağlık Merkezi açılışında Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Fikrim Damka ve Prizren Belediyesi Kamu Hizmetleri Müdürü Hasan Hasani arasında bu konu üzere tartışmaya da tanık olduk.

Açılış sırasında bu iki yetkili ile kısa süren konuşmadan sonra Hasan Hasani sesini yükselterek “Siz kimsiniz? Kendinizi ne zannediyorsunuz, her istediğinizi yapabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Şehrin çingeneleştirilmesine asla izin vermeyeceğim.” sözleriyle Fikrim Damka’ya verdiği karardan vazgeçmeyeceğini söyledi.

Bu tür davranışı kendisine yakıştırmadığını belirten Damka, Hasan Hasani gibilerinin Türk-Arnavut dostluğuna zarar vermesine izin verilmeyeceğini belirtti.

Hasan Hasani, tartışmadan hemen sonra Aile Sağlık Merkezi’nden uzaklaştı.

Tartışmadan sonra Kosovahaber’e açıklama yapan Fikrim Damka, Bayrampaşa Belediyesi’nin 10 yıldan fazla Anadolu bereketini ortak iftar sofrasıyla kardeş Kosova’ya taşıdığına işaret etti. Damka konuyla ilgili açıklamasında şöyle dedi:
“Bu yıl da Prizren Belediyesi’ne dilekçe verildi. Ancak Prizren Belediyesi Kamu Kamu Hizmetleri Müdürü Hasan Hasani buna karşı çıktı ve Şadırvan Merkezi’nde böyle bir iftarın bu yıl verilemeyeceğinde ısrar ederek ret yanıtı arkasında durmaktadır. Belediye Başkanı ve diğer kurumlarla iftarın düzenlenmesi çabalar devam ediyor. Fakat bu tür çabaya gerek olmadığını düşünüyorum. Kardeşlik hukukuna yakışmaysan bir hamle olarak değerlendiriyorum. Bu hem bizleri Kosova Türk Halkı’nı hem de Türkiye’deki dostlarımızı üzmüştür. Ümit ederim ki yarın iftar aynı yerde ve aynı şekilde verilecektir.”

Hasan Hasani ile yaşanan tartışmayla ilgili sorumuzu da yanıtlayan Damka, “Evet siz de şahit oldunuz, karşılıklı bir tartışma yaşandı. Maalesef Hasan Hasani kendini bilmeyen, terbiyesizce davranan bir müdür. Hasan Hasani gibi bir müdürün Türk Toplumu ve Arnavut Toplumu arasındaki kardeşlik ilişkileri bozmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu hatanın bir an önce düzeltileceğine inanıyorum.” dedi.

Açılışta hazır bulunan yaşanan tartışmayı duymadığını belirten Prizren Belediyesi Jeodezi ve Kadastro Müdürü ve KDTP Prizren Şubesi Başkanı Sencar Karamuço, böyle bir çıkışı “yakışıksız” bulduğunu ifade etti.

“Prizren Belediyesi ‘Topokli’da KDTP’ye ve Sinan Paşa Camii önünde Türk Temsil Heyeti Başkanlığı’na iftar verilmesi için verdi. Buna da verilmesi gerekiyor. İftarların açık alanda açılması tarihsel, dini ve sosyal açıdan önemlidir. Hasan Hasani’nin açıklaması talihsizdir. Türkiye ve Kosova ilişkiler her şeyin üstündedir.”, diyen Sencar Karamuço, bu konunun gün içerisinde çözüme kavuşacağı ve Bayrampaşa Belediyesi iftarının yarın verileceği inancını ifade etti.

YORUM YAP