Balkanlarla Kardeşliğin Meyvesi » Boşnak HaberBoşnak Haber

27 Mart 2024 - 14:36

Balkanlarla Kardeşliğin Meyvesi

Balkanlarla Kardeşliğin Meyvesi
Son Güncelleme :

01 Aralık 2016 - 18:09

Şehzadeler Belediyesinin katkıları ile tamamlanan Donju Vakuf Spor Salonu düzenlenen görkemli bir tören ile Bosna Hersek halkının hizmetine açıldı. Açılışa katılan AK Parti Grup Başkanvekili İbrahim Onaylı Şehzadeler ve Donju Vakuf Belediyelerinin kardeşlik bağlarının giderek daha da güçleneceğini kaydetti.

Şehzadeler Belediyesinin’ de maddi katkı sağladığı Donju Vakuf Spor Salonu Bosna Herseklilerin hizmetine açıldı. Geçtiğimiz günlerde Bosna Hersek’in Donju Vakuf şehrinde yapılan açılış törenine Şehzadeler Belediyesini temsilen AK Parti Grup Başkanvekili İbrahim Onaylı, CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Erkenci, MHP Belediye Meclis üyesi Mustafa Zeybek, Mümtaz Kâhya Belediye Başkan Yardımcısı Ulus Kotluca ve Destek Hizmetleri Müdürü Mehmet Ali Işık katıldı. Geçtiğimiz hafta yapılan açılışa katılmak üzere Bosna Hersek’e giden Şehzadeler Belediyesi heyeti, ilk olarak Bilge Kral Aliye İzzet Begoviç’in mezarını ziyaret edip, dua ettiler. Şehzadeler Belediyesi heyeti sonrasında spor salonunun açılışına katıldılar. Şehzadeler Belediyesi olarak Donju Vakuf Belediyesi ile kardeş şehrin ötesinde kardeşlik bağları kurduklarını ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili İbrahim Onaylı “Şehzadeler Belediyesi olarak evladı fatihan topraklarında olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu gün Şehzadeler Belediyesi olarak yapımına destek olduğumuz Donju Vakuf Spor salonunun açılışında bulunuyoruz. Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’ in, Balkanlarda yaşayan tüm kardeşlerimize selamlarını getirdik. Böylesine güzel bir tesisin yapımında emeği geçen başta Donju Vakuf Belediye Başkanımız Hüso Susiç olmak üzere yine bizim gibi katkı sağlamış olan Akhisar ve İnegöl Belediyelerimize çok teşekkür ediyorum. Balkanlarla olan gönül bağımız yüz yıllardır olduğu gibi hiç kopmadan devam edecektir” dedi.

“ŞEHZADELER HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Yapılan spor salonunun tamamlanmasına büyük katkı sağlayan Şehzadeler Belediyesine teşekkür eden Donju Vakuf Belediye Başkanı Hüso Susiç “Öncelikle Donju Vakuf Belediyemiz ile büyük bir kardeşlik ve dayanışma içerisinde olan Şehzadeler Belediyesine ve çok değerli Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’ e çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıl Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve beraberindeki heyeti Donju Vakuf’ ta misafir etmiştik. O zaman yaptığımız görüşmelerde spor salonumuza destek olacaklarını ifade etmiş ve kısa süre içerisinde de bu desteği tarafımıza ulaştırmıştı. Bizleri hiçbir şekilde yalnız bırakmayan kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Bosna Hersek ve Türkiye birbirinden ayrılmaz iki kardeş ülkedir. Yüzyıllar önce olduğu gibi bundan sonra da bu kardeşlik bağlarımızın daha da güçleneceğine olan inancımız tamdır” dedi. Donju Vakuf Spor Salonunun açılışının ardından Belediye Başkanı Hüso Susiç, Şehzadeler Belediyesi adına AK Parti Grup Başkanvekili İbrahim Onaylı’ ya teşekkür plaketi takdim etti.

Kaynak: http://www.sehzadeler.bel.tr/haberler/Kardes-Dayanismasi-Balkanlardaki-ilk-meyvesini-verdi.html#prettyPhoto

1

YORUM YAP